bios nasıl güncellenir

ceza__ceza
10-07-2009, 00:20   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
175 mesaj

MSI RC410M Vista Yükleme Sorunu

MSI'ın RC410M ati xpress200 chipsetli anakartı vista kurulumunda sorun çıkarıyor ve makine acayip kasılıyor sonra makineyi kırasınız geliyor  
ama bu sorunun çözümünü aşağıda anlatıyorum aşağıdaki işlemleri sırasıyla takip ederseniz sorunsuz calısacaktır kendi anakartımdan biliyom

1. once windows xp yada 98 kurun yadaa internete baglı olan bir makineden aşağıdaki linkteki bios sürümünü cekin.
http://www.sencene.com/bios/A7173M1.10J (Sag tıkla hedefi farklı kaydet)

2. biosu yazmamız için gerekli olan afudos progr*****da asagıdaki linkten cekiyoruz
http://www.sencene.com/bios/AFUD406.exe

3. bunların ikisini bir diskete (disket bozulabilmekte ve biosta geri dönüşü olmayan hatalara yol acabilir) yada cd ye atıyoruz

4. bilgisayarı baslangıc disketi yada cd siyle dos kipinde acıyoruz ardından yukardaki iki dosyayı attıgımız dizine giriyoruz ve su komutu veriyoruz

AFUD406 A7173M1.10J /p /b

5. program biosa yeni versiyonu yazıyor yalnız burada dikkat edilmesi gerekn /p /b parametrelerini girmemiz eğer girmezseniz bios ayarları kaydetmiyor ve işlemciyi p5 gibi sacma sapan bişe goruyo yinede panik yapmayın makine calısıyor eger böyle bir durum olursa makineye xp kurup liveupdate3 le orjinal biosu yükleyin

6. bios yazıldıktan sonra acılısta bios menusune girip boot u ve ses kartını aktif hale getiriyoruz acılısta maxdata diye logo gelcektir panik yapmayın normal bişe  ve vistamızı kuruyoruz eğer hala sorun ceken olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.
DİĞER Bİ SİTEDEN ALINTIDIR ÜYE SİLİNDİĞİ İÇİN ÖYLE KALDIM
YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM
----------------------------------------------------------------------------------------------------
arkadaşlar başlıktan anlaşıldığı gibi msı marka anakarta vista yüklemek için yukardaki bios u yüklemek gerekiyormuş
anakartımın markası MSI  ms-7173 (rc410m)
yukardaki flash bios dosyasını ve bios sürümünü indirdim şimdi bunu disketten veya cd den nasıl bu biosu yükleyecem bana ayrıntılı bi şekilde yardım ederseniz çok sevinirim
                                                     ŞİMDİDEN SAĞOLUN

Ahmet_79
10-07-2009, 02:01   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj

https://www.chip.com.tr/forum/Win ... celleme_t85718.html

ceza__ceza
10-07-2009, 18:34   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
175 mesaj

arkadaşım biliyorum ne demek istediğinizi ama vistayı yükleyebilmem için bu bio sürümünü yüklemem lazım :(

Banned
10-07-2009, 18:49   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Günümüzdeki birçok anakartın biosu windows üzerinden sorunsuzca güncellenebiliyor. Eğer sizinkisi güncellenmeyecek kadar eski ise onu değiştirme zamanı gelmiş demektir.

ceza__ceza
10-07-2009, 22:01   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
175 mesaj
Alıntı: TBCMagic  
Bu sürüm ana kartin ile uyumlu mu? Yükledikten sonra ana kartin hic acilmayabilir(!) ve bu islemin geri dönüsü olmayabilir! -> Ücretli tamir yada Istanbul Halkali => Orada kocaman bir cöplük var!

-Disket sürücüsünde bir disket formatliyorsun. (Baslangic disketi olustur)
-Disketin üzerinde bulunan AUTOEXEC.BAT ve CONFIG.SYS dosyalarini siliyorsun.
-Iki dosyayi (BIOS ve AFUD406.exe) diskete kopyaliyorsun. Eger diskette yeterince yer yoksa baska programlari silebilirsin (yada hepsini sil ve sadece bu iki dosya kalsin)
-PC'yi disket sürücüsünden baslatiyorsun.
-Yukarda verdigin komut satirini giriyorsun. Ve bekliyorsun. Islem bittikten sonra (mesaj alirsin) sürücüden disketi cikart ve PC'yi tekrar baslat. BIOS ayarlarina gir "LOAD DEFAULT SETUP" yap, ayarlari kayit et ve PC'yi tekrar baslat. (belki PC'yi kapatip BIOS pilini cikart-bekle-tak yapman gerekebilir)

Baslangic CD'si olusturmak zor.

dediğin gibi yaptım xp professioaldan disketi biçimlendirdim sonra ms-dos başlangıç disketi seçeneğini seçtim başlat dedim bittim disketin içinegirdim  ama senin dediğin AUTOEXEC.BAT ve CONFIG.SYS dosyaları yoktu ben içinde ne varsa sildim bendeki biosu ve afud406 yı yükledim pc yi yeniden başlattım bios ayarlarından flooyp 1 yaptım ayarları save yapıp yeniden başlattım ama floopy gördükten hemen sonra şu hatayı verdi.
Disk I/0 error
Replace the Disk and Press any key

nasıl oluyor bu şimdi başka bişey mi var
!!!

ceza__ceza
10-07-2009, 22:05   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
175 mesaj
Alıntı: khramn  
Günümüzdeki birçok anakartın biosu windows üzerinden sorunsuzca güncellenebiliyor. Eğer sizinkisi güncellenmeyecek kadar eski ise onu değiştirme zamanı gelmiş demektir.

bu arada benim anakartımın biosu son sürüm live update de son sürüm olarak görünüyor
AMA GALİBA BEN DERDİMİ ANLATAMIYORUM SANA BU YÜKLEYECEGİM BİOS TABİ OLURSA VİSTA KURABİLECEM MSI yın KENDİ FORUMUNDA BİLE BU SORUN TARTIŞILIYOR AMA İNGİLİZCEMİZ OLMADIĞI İÇİN TAKİP EDEMİYORUM:)

Son Düzenleme: ceza__ceza ~ 10 Temmuz 2009 22:56