MSI RC410M Vista Yükleme Sorunu
MSI'ın RC410M ati xpress200 chipsetli anakartı vista kurulumunda sorun çıkarıyor ve makine acayip kasılıyor sonra makineyi kırasınız geliyor
ama bu sorunun çözümünü aşağıda anlatıyorum aşağıdaki işlemleri sırasıyla takip ederseniz sorunsuz calısacaktır kendi anakartımdan biliyom
1. once windows xp yada 98 kurun yadaa internete baglı olan bir makineden aşağıdaki linkteki bios sürümünü cekin.
http://www.sencene.com/bios/A7173M1.10J (Sag tıkla hedefi farklı kaydet)
2. biosu yazmamız için gerekli olan afudos progr*****da asagıdaki linkten cekiyoruz
http://www.sencene.com/bios/AFUD406.exe
3. bunların ikisini bir diskete (disket bozulabilmekte ve biosta geri dönüşü olmayan hatalara yol acabilir) yada cd ye atıyoruz
4. bilgisayarı baslangıc disketi yada cd siyle dos kipinde acıyoruz ardından yukardaki iki dosyayı attıgımız dizine giriyoruz ve su komutu veriyoruz
AFUD406 A7173M1.10J /p /b
5. program biosa yeni versiyonu yazıyor yalnız burada dikkat edilmesi gerekn /p /b parametrelerini girmemiz eğer girmezseniz bios ayarları kaydetmiyor ve işlemciyi p5 gibi sacma sapan bişe goruyo yinede panik yapmayın makine calısıyor eger böyle bir durum olursa makineye xp kurup liveupdate3 le orjinal biosu yükleyin
6. bios yazıldıktan sonra acılısta bios menusune girip boot u ve ses kartını aktif hale getiriyoruz acılısta maxdata diye logo gelcektir panik yapmayın normal bişe ve vistamızı kuruyoruz eğer hala sorun ceken olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.
DİĞER Bİ SİTEDEN ALINTIDIR ÜYE SİLİNDİĞİ İÇİN ÖYLE KALDIM
YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM
----------------------------------------------------------------------------------------------------
arkadaşlar başlıktan anlaşıldığı gibi msı marka anakarta vista yüklemek için yukardaki bios u yüklemek gerekiyormuş
anakartımın markası MSI ms-7173 (rc410m)
yukardaki flash bios dosyasını ve bios sürümünü indirdim şimdi bunu disketten veya cd den nasıl bu biosu yükleyecem bana ayrıntılı bi şekilde yardım ederseniz çok sevinirim
ŞİMDİDEN SAĞOLUN