"BIOS ROM CHECKSUM ERROR" BİLGİSAYARIM BU HATAYI VERİYOR VE AÇILMIYOR BİOS A GİREMİYORUM SEBEBİ NEDİR LÜTFEN YARDIM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
BIOS ROM CHECKSUM ERROR
kardeş anakartının modelini soylermisin... galiba biosun silinmiş... yani anakart görevlerini yerine getiremiyo su an gerekli yazılım yok olmuş... biosunu yeniden yazman gerekebilir... anakart modelinle googleden arattırıp flash dosyaları internetten idirebilir ve bi disket oluşturulabilir ve biosunu yeniden yukleyebilirsin... yani umarım yapabilirsin... kolay gelsin...
tahminimce bu hata bios çipindeki bir sorunu belirtiyor.
bence biosunu güncellle
ARKADAŞLAR TEŞEKKÜR EDERİM İLGİNİZ İÇİN DEDİKLERİNİZİ DENEDİM BIOS DOSYASININ "BIN" UZANTILI OLMASI GEREKLİMİ http://www.biostar.com.tw/app/en-us/mb/bios.php?S_ID=79 LİNKTEKİ İNDİRDİĞİM DOSYA "BSA" UZANTILI AWDFLASH.EXE İLE ATTIM AMA OLMADI
bıos guncellemek ıcın once eskı bıos'un bır yedegını alsaydın sorun olmazdı.
İLGİN İÇİN TEŞEKKÜRLER ÖNCEKİ BİOS ZATEN ÇÖKMÜŞ DURUMDAYDI Kİ KULLANDIĞIM "AWDFLASH" BİOS KAYDETME SEÇENEĞİ VERMEDİ AYNI İŞLEMLERİ TEKRARLIYORUM YENİ BİOSU ATAR GİBİ YAPIYOR BİTİRDİKTEN SONRA YENİDEN BAŞLATIYOR AMA YİNE AYNI ÇÖZEMEDİK BU SORUNU
o zaman aynı bıostan bulup bır kopyasını alman gerekli olacak. Onu da kendı anakartına yuklemelısın.