Merhaba arkadaşlar, Via chipsetli bir anakartım var. Makineyi boot ettiğimde hiç bir hareket yok. Güç kaynagı fanı çalışıyor ama başka hiç bir işlem gerçekleşmiyor. Daha önceden 26 nisanda (Bu sene) bir virüs olacak,makineyi tamamen uçurmuştu.Diski tertemiz etmişti fdisk çekmiş gibi. Yeniden kurdum, bir zaman sonra ram sayıp işletim programını yüklemeye başlayacagı zaman donup kalmaya başladı.Bir iki reset ten sonra açılıyordu. AVP İLE VİRÜS TARADIM AMA ÇIKMADI. Şimdi ise yukarıdaki sorunum var. Bios u silinmiş olabilir diyorlar.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Bios silinmiş olabilirmi?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Yaws bildiğim kadarıyla biosun silinmesi için çeşitli araçlar kullanılıyo.Bence sorun donanımsal olarak kablolarda olabilir.Bi bak istersen
hdd ve cdrom kablolarını çıkar öle dene
eger makinene güç verdiğinde disket sürücü calısıyor ve bir sey okumaya calısıyorsa evet bios silinmiş demektir. 2 nci olarak çalışmamasıda mümkün bu durumda sadece işin uzmanları bu işi yapabilir
Neden "del" yada "F2" tuşuna basarak setup a girip orada yazılı çizili bir şey kalmışmı buna bakıp hem kendini hemde bizi rahatlatmıyorsun?
alıntı:
Gönderen : azyazarNeden "del" yada "F2" tuşuna basarak setup a girip orada yazılı çizili bir şey kalmışmı buna bakıp hem kendini hemde bizi rahatlatmıyorsun?
Monitör açılmıyorki bu dediklerini yapayım resmsn ölü gibi makine. Sadece güç kaynagı çalışıyor. Bence uzmanına danışmak. Sag olun.