Bios silme- tekrar yükleme (bios hatalıysa)

flytorpedo2
06-06-2007, 21:27   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
367 mesaj

Yardımınıza ihtiyacım var:
Arkadaşımın bilgisayarı geçen sene bozuluştu (donanım bileşeninde yapılan değişiklik yüzünden windows açılamıyor uyarısı geliyordu ve windows masaüstünden atıyordu.)

*Ben sabit diskini kendi bilgisayarıma taktım windows yüklemek için ama açarken benim bilgisayar harddiskini düzeltti onardı ve sonra onda çalıştı.

*Ertesi gün yine bozuldu ve yine yukarıdaki uyarı çıkmaya başladı.

*Bilgisayarcı windowsu tekrar kurmuş (sanırım yeni harddsik takmış eskisi bozuk diye)
Ben ona Zonealarm firewall kurdum 1 sene idare etti. Şimdi yine bozulmuş.Windowsa format atmak durumu düzeltti ama sadece birkaç günlüğüne.

*Ben biostan şüpheleniyorum bir virüs,vs var diye hatta belki de 1 sene zonealarm korudu windowsun bozulmasını ama bana göre böyle tabii.

*Eğer bildiğiniz başka bir sorun yoksa biosu silip tekrar kurmam lazım nasıl yapabilirim?

Yardım ederseniz sevinirim...

ozzeybek
06-06-2007, 22:58   |  #2  
Yıllanmış Üye
357 mesaj

Bios yukleme yapmak istiyorsan kullandigin anakartin modelini bildirmen iyi olur.

Asus ise windows altinda calisan internet uzerinden kendisinin search yapan bir yazilimi mevcut.

Gigabyte icin Q Flash Utilites yazilimi windows altindan guncelleme yapiyor.

Intel icin http://www.intel.com/design/motherbd/genbios.htm

Asrock icin http://www.asrock.com/support/download.asp?Model=939SLI32-eSATA2

iyi calismalar

flytorpedo2
10-06-2007, 01:21   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
367 mesaj

Yok anakart asus p4s533.

Ama anlamıyorum neden donanim değişikliği yüzünden windowsun açılmadığını , format atınca da 2 gün sonra tekrar aynı şeyin olduğunu.

5734L7H
10-06-2007, 02:05   |  #4  
Yıllanmış Üye
426 mesaj

Birde anakart üzerindeki clear cmos jumperından reset at

erkanc
10-06-2007, 16:30   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

Harddiskindede sorun olabilir bios update ile düzelecek gibi görünmüyor bu problem

flytorpedo2
11-06-2007, 00:51   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
367 mesaj

Harddiski değişmişti bunda problem olmaması lazım o yüzden. Ama düşününce sorun harddiskte gibi. Ben acaba biosa (veya antivirüslerin ulaşamayacağı herhangibir yere) yüklü bir virüs mü bozuyor bunu diye düşünüyorum o yüzden biosu silip tekrar yükleyeyim dedim.

Bir de bu arada fx 5200 ekran kartı vardı onu da takınca ilk siyah-beyaz olan açılış ekranı gözüküyor (xp penceresi de görülüyor) ama "hoşgeldiniz" yazısından görüntü gidiyor ama ses var.

Bu neden olabilir? (Harddisk IDE bu arada)
Ben o kartı çıkardım onboardı (sis) aktive ettim o zaman sorun yok ama tabii windows bozuluyor birkaç günde.

Son Düzenleme: flytorpedo2 ~ 11 Haziran 2007 00:53