Elimde abit ıc7-max 3 anakart ve p4-3000 işlemci ve de şuan 2 adet sorunum var.
biri bios da herhangi bi değişiklik yapıp kaydet çık deyip yes dediğim zaman bios dan çıkmıyo makineyi resetliyoru8m ayarlar yapılıyo ama niçin direk yes diyince çıkmıo .
birde bios dan işlemci ayarları herşeyiyle doru ancak makina açılırken CPU is unworkable or has been changed. Pleasa recheck - CPU SOFT MENU die bir hata veriyo f1 e basınca devam ediyo makina yı 5-6 saaat durmaksızın çalıştırdım bi sorun çıkmadı ama genede uyuz bi hata insanı korkutuyo ya bi şey olursa die..
yardımcı olursanız sevinirim..
bu arada ankart üzerinden bios jumper ını sıfırlayım taktım tekrar ayarları yaptıım ama gene aynı şekildee....
Bios Sorunu
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj
Yıllanmış Üye
543 mesaj
hatalı bios ayarları mevcut. büyük ihtimalle fsb hızı hatalı tanımlanmış. Load failsafe defaults ayarını etkinleştir. ya da benzeri bir ayar biosta varsa onu etkinleştir. bu olmadıysa anakartın pilini çıkar. biraz bekle -5 dakika falan- yerine tak. sorun kalmayacaktır. fsb hızını doğru tanımla. bazı anakartlar fsb yanlış tanımlandığında sistemi hiç açmayabiliyor.
OP Yeni Üye
27 mesaj
bios dan pili deil de jumper ı sıfırladım ama gene aynı şey oldu. onun dışında bios işlemci yi ve fsb yi doru görüyo ama p4 3000 -200 oalrak görüyo benimkisi de z<aten p4-3000 800mhjz zaten yane o da doru...
OP Yeni Üye
27 mesaj
evet sonunda kurtuldum dun gece bios uptade yaptim ve her iki sorunda ortadan kalktı. sehrikalp yardımın için saol...