Bios Sorunuuuuu!!!!

hamit4609
24-01-2011, 03:53   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
37 mesaj

selam arkadaşlar 2 gün önce yine aynı konuyu açmıştım yine açıyorum sizden öğrenmek istediyim şu
benim pc 2 gunde bir acılıp kapanıyor arkadaşım cernobil vürüsü diyor ama benim pc 2 günde bir açılıp kapanıyor cernobil belli bir zaman da olur size sormak istediyim asıl şu

ben pc ye win 7 yüklediyim zaman driver istemiyor pc fişini çekip bios pilini cıkartıcam ve 10-20 dk beklicem bunu yaparsam driverler gidermi driverler giderse elimde driver cdsi yok ben bide orjinal ürün kulanırım her zaman dişarıdan yada net den indirmem yanı kısacası driver cd lerim yook pili cıkarıp dediyim gibi yaparsam driverler silinirmi.

Rashnu
24-01-2011, 05:42   |  #2  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
347 mesaj

Chernobil den pc açılıp kapanmaz... pili çıkardığınızda bios ayarları silinir. driverleriniz silinmez. Bu arada anakart üretici firmasının veya ekran kartı... sitelerinden orjinal yazılımları indirmenizde hiçbir sorun olmaz. güvenlidirler.
Gelelim sorununuza pc nin biosundan bir ayar yapıldıysa iki günde bir açılma ... pili çıkarmak sorununuzu çözer ama sorun başka da olabilir. bir deneyin yine olmazsa yardımcı olmaya çalışırım.

KENAN_35
24-01-2011, 12:44   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
990 mesaj

tam sistem virüs taraması yaptır

hamit4609
24-01-2011, 19:42   |  #4  
OP Yeni Üye
37 mesaj

bu gün yine pc ye format attım win7 yükledim ama pili cıkarıp takmadım bugun yine acıldı kapandı pc sonra kenan arkadaşımızın dedigini yaptım vürüs taraması yaptırdım saten lisanlı kaspersy internet securiyt 2011 kulanıyorum sorunum hala devam ediyor RASHNU Arkadaşıma bir sorum olcak bios ayarlası derken ne gibi ayarlar bunlar?? yani ben pili cıkarıp takında format atıgımda bana sorun cıkarıcak problemlermi ?
problem yaratırmıı

ilisyasova
25-01-2011, 01:02   |  #5  
Taze Üye
6 mesaj

pcnin tam kapsamlı  donanım özeliklerini yazarsanız  sorununuza daha detaylı cevaplar alabilirsiniz pc yenimi eskimi belirli bir programla  çalşırkenmi kapanıyor yada oyun oynarkenmi uzun süre açık kaldıktan sonramı yoksa yeni açtığınızdamı .......

Rashnu
25-01-2011, 05:06   |  #6  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
347 mesaj

Pili çıkartıp takmanız windows'u büyük olasılıkla etkilemez ve etkilemeyecektir. BIOS da Açılma ve kapanma ile ilgili zamanlama kısmı var. POWER MANAGEMENT SETUP var oradan zamanlama ile ilgili ayar yapıldıysa zaten göreceksin ... ama söyle birşey var genellikle kullanıcılar bu kısmı kurcalamaz ve bilmeyenlerin kurcalamamasını tavsiye ederim. Standart ayarlarda bu kısım kurcalanmamış halde gelir.. ve dolayısı ile böyle bir problemin yaşanmaması gerekir. Eğer bios pilini çıkartıp kolay bir şekilde çözmek istiyorsanız da problem değil... sıkıntı yaşamazsınız. Ama Sorun biosla alakalı değilse cevabı başka yerde aramanız gerekecek... Mesela işlemci, Ekran Kartı... Hardisk... gibi.

hamit4609
25-01-2011, 18:24   |  #7  
OP Yeni Üye
37 mesaj

anladım kardeşim bugün pili çıkarıp takayım güzel bir format atayım bakalım problem yaşıyacakmıyım.zaman ayırdıgın için teşekkur ederim.

Rashnu
08-02-2011, 16:14   |  #8  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
347 mesaj

umarım çözülmüştür