arkadaşlar bende toshiba A350-22z laptop var ancak bi şekilde bios um şifrelenmiş ve teknik servis şifreyi kırmak için benden 60 lira para istiyor, bios bana sadece cd-dvd yi boot etmek için lazım acaba bios a girmeden hdd den önce cd-dvd yii okunur hale getirmenin bir yolu yöntemi var mıdır ??
bios suz cd-dvd boot etme
Bilgisayarı söküp anakart içerisindeki jumper ayarı ile bios resetklenebilinir ancak sökmek içinde bilmek gerekir. Ayrıca vista yada windows 7 kuracaksanız bunları windows ortamında çalıştırmanız halinde bir sürec sonra sizden yeniden başlatma isteyecek, sonrasında kuruluma atnen dv yazıcı boot edilmiş olarak devam edecektir.
bi saniye hocam f12 yi deneyeyim yanlız diğer yorumda anlatıldığı gibi windows açıkken cd den kurmaya çalıştığımda c yi silmek falan çıkmıyor sanki 2. bi işletim sistemi kurmak gibi oluyor o yüzden vazgeçtim ama detayı bilmiyorum ilerletmedim...
hocam f12 oldu ohh beaa :) servise 60 lira verip şifreyi kırdıracaktım sırf bunun için çok sağolun yorumlarınız için teşekkürler :) :) :)
Bios sıfırlama laptoplar da eprom'un sökülüp yeniden yazılması şeklinde olduğu için 60 lira az bile söylemişler.
Laptop'larda security chip bulunur.Bios'u desktop gibi jumper veya bios pili sökerek sıfırlayamazsınız.
Bunda Taşınabilir ve kolay çalınabilir olmasının etkeni büyüktür.
Laptop Bios sıfırlama
http://farkbul.net/laptoplar-oze ... -sifresi-kirma.html
F12 olur