Yok halletmedim konu kapanmış gibi konuştun ondan öyle dedim :DCahal civelek adam ben bişii demeden bişiiler yapma.Şimdi anakartın diskini buldum onunla boot edicem. Afudosun guili olanı bende çalışmıyor bios does not supported afu diyor ama aynı model başka adamlar kullanıyor anlamadım gitti bi diskten başlatıyım bilgisayarı geliyorum abi kaçma bir yere :
Anakartın dvd si içerisinde orijinal bios yazılımı bulunur. Bunu yüklemek için de yine floppy ya da flash belleğe ihtiyacın olacak. Eğer dvd içerisindeki tam yönergeyi biliyorsan direk dvd den de yükleye biliyorsun. Bunun için Bios post sırasında ALT+F2 kombinasyonuna basman lazım. İstersen şimdi bi bas ve bios ekranı çıkıyorsa direk esc ile çık ve buraya gelip rapor ver.
BIOS'u downgrade etmem gerek
- 1
- 2
ALT+F2 kombinasyonu denendi olmadı ama diskin içinde bios romu buldum
Versiyonu 0401
ALT+F2 kombinasyonu denendi olmadı ama diskin içinde bios romu buldum [":<]
Versiyonu
İster onu istersen internetten indirdiğin 0402 versiyonunu bir flash belleğe atmalısın. Daha önce yazdıklarıma dikkat et. Aslında olay gayet basit. Sadece işlem anında elektrik kesilirse iş sakat olabiliyo.
Tüm yapacağın bios yazılımını flash a attıktan sonra flash ı takacaksın.
Tüm hdd ve dvd romları devra dışı bırakabilirsin.
Bios post (açılış) esnasında ALT+F2 tuşuna basılı tutacaksın. Zaten açılan menüden ilgili dosyayı tab tuşu ile bulup okeyleyiyorsun tamamdır.
Abi o alt f2 olayına biraz baktım da yeni anakart kullanan kimsede öyle birşey yok bende de olmadı üç kere falan denedim
Malesef yok olsa da anakartta floppy takıcak yer yokDefalarca seyrettimMesela şöyle bir yöntem var asusun bir tane usb portu var biosu fat32 ile biçimlendirilen bir flash diskin içine uygun şekilde adlandırıp atıyorsun anakartın üzerinde bir tuş var ona başıyorsun biosu komple flashlıyor ama ben sistem açıkken yapmak istiyorum çünkü o yöntemler affetmiyor sistem açıkken tekrar deneyebiliyorsun ama o yöntemler dediğim gibi affetmiyor
tanıtımı geçmek için 25. saniyeye alTechinstyle.tv - ASUS ROG lab exclusive: USB BIOS FlashbackRepublic Of Gamers team lead Kris Huang shows Techinstyle.tv how flashing a ROG motherboard's BIOS is now just a button press away.
Ama upgrade mi yaptığını anlatmıyor. Eğer flash yongaya direk yüklemeyi anlatıyorsa bu yöntemle de yapılabilir.
Abi o alt f2 olayına biraz baktım da yeni anakart kullanan kimsede öyle birşey yok bende de olmadı üç kere falan
Belki senin anakartın farklı bir kombinasyonla giriyordur.
Kitapçığın yok mu.
Videodaki sistemde anakart kapalıyken (standby durumunda) flash belleği takıyorsun ve clr-cmos tuşuna 3 sn basıyorsun anakart kendisi yüklüyo
Evet dikkat ettiysen işlemci ram ekran kartı falan hiçbirşey takılı değil adamlar yapmış :D
Belki senin anakartın farklı bir kombinasyonla giriyordur.
Kitapçığın yok mu.
Videodaki sistemde anakart kapalıyken (standby durumunda) flash belleği takıyorsun ve clr-cmos tuşuna 3 sn basıyorsun anakart kendisi yüklüAma senin bahsettiğin güncel kartlarda bios içinde oluyor ez flash yazılımı güncellemeyi bir keresinde bios içinden yapmıştım ordan biliyorum biosun içinde tools kısmında yer alıyor doğrudan ona giden bir kombinasyon yok
Abi şunu buldum ne dersin işe yarar mı
http://www.overclock.net/t/10042 ... /6040#post_17156705
Evet dikkat ettiysen işlemci ram ekran kartı falan hiçbirşey takılı değil adamlar yapmış :DBizim yapacağımız güncelleme olmadığı için biraz farklı.Ama senin bahsettiğin güncel kartlarda bios içinde oluyor ez flash yazılımı güncellemeyi bir keresinde bios içinden yapmıştım ordan biliyorum biosun içinde tools kısmında yer alıyor doğrudan ona giden bir kombinasyon
Biz aslında bios recovery yapacağız. Yani crash olan bios u kurtaracağız. Bunun yöntemleri biraz farklı. Bendeki anakartın kitapçığında bios bozulursa dvd yi tak ve bekle diyor. Ama bios bozuk olmadığı için sistem kendisi çalışmaya başlıyor.
İşte biz bu yöntemi atlayarak eski versiyonu yüklemeye çalışacağız.
- 1
- 2