Herkese merhaba .Benim sorunum kısaca bios uçması.Gigabate marka 1000MK bir mainboard um vardı.Aslında güzel çalışıyordu,işlerimin yoğunluğundan
bir hafta bilgisayarımı açamadım (evimdeki).Sonra açtığımda bana bios hard drive da tarama yapıyor diyor ve ardında da bios otomatık kurtarıyor diyor ve siyah ekran üstünde noktalar gitmeye başlıyor.Noktaların durmasını bekledim yaklaşık 14 saat sürdü ve durdu ve ekranın sol alt köşesinde kısa bır çizgi yanıp sönmeye başladı.Bu şekil 2 saat bekledim birşey olmadı, bende bilg. reset attım fakat işlem
tekrar başa döndü.Şimdi benim sorunum tam olarak ne ve nasıl giderebilirim ve de yaptırmama değermi yoksa yenisinimi alayım.Yaptırabilirsem nerede yaptırabilirim
Not:garantisi yok.
bios uçtu
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.kralor kardesim su soylediklerimi denersen cok buyuk ihtimalle cozulecektir
belki yenisini almana yada yaptirmana gerek kalmicak....
tornavidayi al eline kasani ac bios pilini cikart ve metal biseyle pilin yuvasindaki iki iletken metalin birbirine temas etmesini sagla yani kisa devre yaptir pcni yeniden baslat ve bios ayarlarina girip kaydetip cik... eger halledemezsen benim msni kaydet sana yardimci olmaya calisicam...
kolay gelsin.
kardeş yaptım ama malesef olmadı.Başka fikrin varsa beklerim.
clear cmos oldugundan eminmisin?
bide sunu dene f9 la expres recovery diye bisey var bios acilirken f9 a bas belki ise yarayabilir.
bide biraz daha ayrinti verirsen daha iyi yardim etmeye calisicam del'e bastigin zaman giriyomu biosa?
eger olmazsa....
bu ise yaraya bilir bide sunu dene harddiskini cdromunu yani butun ide ve varsa sata kanallarini bosalt bir tek sisteme takili floppy kalsin pc acilirken sen dele surekli tik tik tik diye bas biosa girebilirsen o zaman hdd algilamayi kapatip ilk boot surucusunu floppy yaptiktan sonra pcni bi acilis disketiyle ac eger acabilirsen biosu update yapacaksin boylece sorunun kesin ve kokten cozulecektir ama eger buda ise yaramazsa ayrintili biseyler yaz yada en iyisi sen benim msni kaydet birlikte halledelim
alıntı:
Gönderen : Recep BaltaşBIOS pilinin bitmiş olması ile başka bir ihtimal.Pili Değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
Kardeş ilk aklıma geldi denedim ama malesef olmadı.Yinede sağol, başka düşüncen varsa denerim.
alıntı:
Gönderen : darkstarclear cmos oldugundan eminmisin?
bide sunu dene f9 la expres recovery diye bisey var bios acilirken f9 a bas belki ise yarayabilir.
bide biraz daha ayrinti verirsen daha iyi yardim etmeye calisicam del'e bastigin zaman giriyomu biosa?eger olmazsa....
bu ise yaraya bilir bide sunu dene harddiskini cdromunu yani butun ide ve varsa sata kanallarini bosalt bir tek sisteme takili floppy kalsin pc acilirken sen dele surekli tik tik tik diye bas biosa girebilirsen o zaman hdd algilamayi kapatip ilk boot surucusunu floppy yaptiktan sonra pcni bi acilis disketiyle ac eger acabilirsen biosu update yapacaksin boylece sorunun kesin ve kokten cozulecektir ama eger buda ise yaramazsa ayrintili biseyler yaz yada en iyisi sen benim msni kaydet birlikte halledelim
slm arkadaş.İlgin için sağol.Ayrıntı istemişsin ama ne anlatayım ki bilmiyorum.Bilgisayarı açtığımda direk siyah ekrana düşüyor ve birinci mesajımda yazdığım şekilde uyarılar veriyor ve kısa çizgiler ilerleme ye başlıyor.Bu işlemi yaptığında veya açılırken tuşlara bassamda bir şey olmuyor o yine bildiğini okuyor ve devam ediyor.Yani biosu hiç bir şekilde görmüyor
Donanımları da çıkardık ve çalıştırmayı denedik ama yine de olmadı.Fakat dediğin şekilde bir daha deneyeceğim
kardes kusura bakma coktandir nete girmiyorum yeni okuyabildim msji soyledigin duruma gore biosu sifirlamaktan baska bisey gelmiyor aklima bunuda dedigim gibi bi pili cikararak yapabilirsin bide jumperla yapabilirsin ama cmosu sifirladim diyosun ise yaramadiysa benim aklima su durumda bisey gelmiyor