BIOS'un gizlerini su yüzüne çıkarın

CHIP Online
15-11-2009, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Çoğu kullanıcının korkulu rüyası BIOS hakkında bilmeniz gerekenler... Hepsi burada...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/bios ... -cikarin_16325.html

Her bilgisayarda bulunan ve genel olarak kullanıcıların pek de müdahelede bulunmadığı BIOS, sistem için çok önemli fonksiyonları içerisinde barındırır.

Pek çok önemli işlevin yer aldığı BIOS ile örneğin sistem başlangıç ayarlarını yapabilir ve sisteminizle ilgili daha detaylı bilgilere yine BIOS altında ulaşabilirsiniz.

Ancak BIOS'un bilinmeyen pek çok yönü de bulunmaktadır. Bu nedenle bu yazımızda BIOS'la yapabileceklerinizi masaya yatıracağız.

Tüm konu: BIOS'un gizlerini su yüzüne çıkarın

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: BIOS ile ilgili sorun yaşadınız mı?

OSMAN BAĞÇEVAN
15-11-2009, 03:53   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

küçük sorunlar yaşadım , bilmiyorum anlatmama gerek var mı ? :)

işlemci yada fan hızlarını yükselttiğimde bilgisayar reset atıyordu v.s v.s
o.c yaparken de bilgisayar açılmadığında korkmuştum ama 10-15 dk sonra korku gitti çünkü çözmüştüm sorunu :)

H@ckerCesur
16-11-2009, 16:31   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

bios benim gibi bilgisayarcıların en çok girdigi yerlerden birisidir. Bir anakartı çöpe atmıştım bios güncelledikten sonra. :))
Bir de dalgınlıktan laptobu mafettim. Yanlış sürücüyle windows ortamından bios güncelledim. Birdaha açılmadı laptop :((

Ama o oldu. Hepsi tecrübe olarak geri döndü...

heatblast
16-11-2009, 18:22   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,260 mesaj

bios'a giripte çıkamazsan pc yanar dediler ondan korkuyordum karmasık birşey sanıyordum
ama kullanışı kolay şimdi sorunum yok

zxsel
24-11-2009, 21:55   |  #5  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
903 mesaj

bıos vazgecılmez bır yer bazı hata cozumlerı   ni bıostan duzeltıyorum  ogrenmekte yara var  lazım olur bırgun her pc kulllanıcısı mutlaka bılmelı kendı bıosunu en azından

world_pc
25-11-2009, 10:50   |  #6  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
3,357 mesaj
Alıntı: zxsel  
bıos vazgecılmez bır yer bazı hata cozumlerı   ni bıostan duzeltıyorum  ogrenmekte yara var  lazım olur bırgun her pc kulllanıcısı mutlaka bılmelı kendı bıosunu en azı
bencede

world_pc
26-11-2009, 18:08   |  #7  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
3,357 mesaj

Bi arada CD Rom u okumuyordu açılışta... ama sonra halloldu.

angel_black
26-12-2009, 10:12   |  #8  
Taze Üye
2 mesaj

ya acil yardım lazım lütfen bilgisayarımdaki bellek kullanışı çok yüksek normalde hiç bir sorun yoktu ama bir gün bilgisayar açılırken 10 dk bekledim ve bilgisayar kasmaya başladı kendini... Bilgisayarn power düğmesinin altındaki bellek kullanışı lambası sürekli yanıyor format atmak fln bios la oynamak hiç bir şey düzeltmiyor....

Lütfen yarım