Benim asus P4 P800 SE ANKARTIM VAR BIOSUM BOZULDU AMA BEN BIOS YUKLEMEYİ BİLMİYORUM BANA YARDIM EDERMİSİNİZ
bios update yardımı lutfen
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Kullanım olduğun anakartın yapısından dolayı su şekilde bir şansın var.
Anakartının en uyumlu ve yüklemek istediğin bios sürümünü internetten indirebilirsin. Sonra bu indirmiş olduğun bios'u bir diske kopyalamalısın. şimdi ise bilgisayarının üzerinde ekran kartı, HDD olmayacak şekilde anakartın, cpu, ram ve bir fdd takarak bios'unu default durumuna getirmelisin. indirmiş olduğun bios'un açılmış halini bios edit manager yazılımı ile disk içine edit edersin. sonra bu disk açılı bir şekilde bilgisayarını açtığında sistem otomatik olarak disk üzerindeki açılmış bios'u anakart üzerinde bios'a yazacaktır. sonra ise bios'unun açılım sürümünü dos üzerinden yenilersin.
Fakat almış olduğun anakartın tahminimce üretim yıllarınıda hesaba katınca garantisi olması lazım Çizgi Elektronige bir garanti teğidini yaptırmanı öneririm.
Eğer sisteminde açılıyorsa....
O zaman anakartın CD'sinin içinden yada internetten ASUSLIVEUPDATE yazılımı kurarak internetten güncel bios'unu cok basit bir şekilde ASDL bağlantın varsa 3 dk yüklersin
Bios yüklemek için bence cizgi elektronik ile bağlantıya geç.
Hatta istanbulda ise al anakartı git onlara. ( mecidiyeköy)
Asus da diğer anakartlara göre bir avantajınında yedek biosunun olduğunu biliyorum ben. O yüzden pek de bir sorun olacağını sanmıyorum.
Pc mi açılmıyor, yoksa eski performansı bios daki bazı ayarları karıştırdığından dolayı elde edemediğini sanıyorsun?
alıntı:
Gönderen : SerdoBenim asus P4 P800 SE ANKARTIM VAR BIOSUM BOZULDU AMA BEN BIOS YUKLEMEYİ BİLMİYORUM BANA YARDIM EDERMİSİNİZ
Kardeş dikkat ... Öle yannız başına bu işe kalkışma !!! Hele hele de yanında bi power supply yoqsa ... :D