M2N32-SLI deluxe anakartım var açılışta cpu error failled gibi bir hatalar variyor F1 e basmadan geçmiyor.
ben bu hatayı bios dan kapattım fakat bunu bios update yapınca düzeldiğini biliyorum.Askerden yeni geldim 2 yıldır bios update yapmıyorum unuttum. bi yardımcı olursanız sevinirim.
bios update
anakartın modeline göre doğru olan bios sürümünü indir. Eğer indirdiğin dosya sıkıştırılmış ise içindekileri açığa çıkar ve bir diskete kopyala. makine açılırken del tuşuna basarak biosa gir. burada altta bir yerlerde f2 tuşuna ya da f8 tuşuna basınca ya da menü içlerinde bir yerde Q-Flash ya da flash gibi birşeyler yazar. İçine girince disketi tak ve bios update seçeneğini seç kendisi işlemi otomatik olarak halleder.
Peki disketin içine sadece indirdiğim bios versiyonunumu atacam yoksa aflash.exe yi felan da atacakmıyım
Asusun sıtesınde Asus update dıye bır program var. Wındows uzerındende update yapabılırsın. Son bıos dosyasını bul ve masaustune kaydet. CD icerısınden veya ınternet sıtesınden Asus update programını ındır. Daha sonra programdaki ayarları goreceksın.Eger daha once update yaptıysan butonlar ve açıklamalar sana yabancı gelmez... O ındırdıgın bıos dosyasını bu program ıle gosterebılırsın. Yanlız Wındows içinde yapacaksan hıcbır program açma ve ekran koruyucuyu ıptal et.. Wındowsun çökmesi durumunda bıosunda uçacagını söylıyım ve UPS bulundurmaya bak elk.gıderse yıne bıos update yarım kalır ve bıos ıcındekı bılgıler bozulur...
saol kardeş bir ara başıma geldi askere gitmeden 1 hafta önce bios update yapıyorum Pat elektirikler gitti garantiye gönderdik görüntü gelmiyor diye yenisini göndermişler.
araştırdım intenettende dediğin programla daha sağlıklı olur onu denicem
arkadaşlar merhaba 440lx fw32443lx anakartım var biosu güncellemek istiyorum ama ingilizcem iyi olmadığı için bulamadım yardım ederseniz çok sevinirim tşkkrlr...