Bioshock 2 Genel Tartışma

_hEro
09-02-2010, 18:15   |  #1  
_hEro avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj

Bioshock 2!

İlk oyunu oynayanlar bilir.Oyundaki atmosfer herşey demekti.En azından benim için öyleydi.Son derece etkileyici müzikler,mekan tasarımları ve günümüzde zor bulunacak bir hikaye.Bir oyun için daha ne istersiniz ki ?

2.oyunu şuan itibariyle 5 dk kadar oynamış bulunuyorum.Hiç bir ön inceleme, hikaye anlatımları vs okumadan başladım oyuna ve dakika bir gol bir.Oyunda eski bir Big Daddy'i yönetiyoruz.Evet eski.Yani ilk Big Daddylerden.Ağır hantal ve paslanmış :p

Oyun daha bugün çıktı.Hatta dün internete sızdı.
Meşhur oyun siteleride genel olarak 10 üzerinden 9 vermişler.

Oynamayanlar ilk oyunu mutlaka oynayıp bir an önce 2 ye başlasın.Devrik Rapture bizi bekliyor!

___
Bu arada aşırı sistem gereksinimleri yok:
Amd 8450 2.1 X3
4gb 800mhz ram
ATI 4830HD 256Bit 1Gb sistemle ful detaylarda, 1680*1050 çözünürlükte 60 fps ile oynuyorum.Bilginize...

Son Düzenleme: _hEro ~ 09 Şubat 2010 18:19
Psychonaut968
09-02-2010, 19:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Çok iyi seçim _hEro. :D

Bioshock gerçekten müthiş bir oyundu.Rapture'da terkedilmiş gibi görünen ama gölgelerde üstünüze atlamak için bekleyen Adam bağımlısı çatlakların olduğu,Little Sister'lara zarar verdiğiniz an peşinize düşen devasa Big Daddy'leri matkabıyla sizi kovaladığı,tuzaklarla hayatta kalmaya çalıştığımız mekanlarda yaşadığımız gerilim gerçekten atmosferin çok sağlam olduğunu farkettiriyordu.Şu aralar sağlam bir FPS/RPG arıyorsanız ya Borderlands ya da Bioshock 2.Ama gerilim,atmosfer ve sağlam kurgu istiyorsanız Bioshock'tan şaşmayın derim.

Recep Baltaş
10-02-2010, 00:10   |  #3  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Bu oyun beni çok korkuttu. Bi arkadaş gibi Doom III oynarken arkada , ses sonda arabada beş evde 15 çalmadan oynanmaz :)

_hEro
10-02-2010, 01:12   |  #4  
_hEro avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Birkaç ekran görüntüsü daha koymak istedim.

Oyunun en çok sevdiğim yanı müzikleri.İnanılmaz güzeller :) Future Hall'da yıkık bir tuvalete girerken sol elimizde plasmid, sağ elimizde dev matkap...Kapıları tek tek kontrol ederken, karanlığı aydınlatan yumuşak bir keman sesi...Ardından bulunan bir ses kaydına emanet ettiğimiz dikkati dağıtan bir ingiliz anahtarı.
(-Evet o anahtarı kafama yedim)

@Recep Baltaş, ama bu oyununda zevki böyle çıkıyor ;)
@Psychonaut968 sana katılmamam mümkün değil.Abartmıyorum, bu iki oyunluk seri gerçekten bir efsane!

Yunus. Emre
10-02-2010, 11:44   |  #5  
Yunus. Emre avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,148 mesaj

keşke türkçe olsada oynadığımız oyudan bişe anlasak

Recep Baltaş
10-02-2010, 13:33   |  #6  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Orjinal alan yok ki oyunu Türkçe yapsınlar.

Usbehci
10-02-2010, 20:31   |  #7  
Usbehci avatarı
Yıllanmış Üye
331 mesaj

İlk oyununu masaüstü bilgisayarda oynamıştım, o zamanlar üniversiteye hazırlanıyorduk, ikincisini inşallah laptop kaldırır :) HD 4650 ile detayları düşürerek oynayabiliriz herhalde.

Gerçekten atmosferi mükemmel bir oyundu birincisi, özellikle düşmanları dondurmak çok hoşuma gidiyordu :D

Psychonaut968
10-02-2010, 23:33   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Odadaki camı kırmak,içeri su sızınca odaya elektrik verip içerdekiler çarpmak...

Bioshock'ta düşmanları o kadar fazla yolla haklayabiliyorduk ki,bu oyundan bir an bile sıkılmamıştım ben bu sebepten.

_hEro
16-02-2010, 03:17   |  #9  
_hEro avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Vee oyun bitti.Şevkatli bir Big Daddy olduğumdan, Little Sister'ım (keza 2. oyunda Big Sister olmuş :) beni kurtarıp yeryüzüne çıkardı.Yılların emeğini böyle almak çok güzel bir duygu :p
Oyuna bayıldım doğrusu :) 3. oyunda Big Sister yöneteceğimiz ortaya çıktı.Büyük bir merakla bekliyorum.
İşte oyunun 4 farklı sonu; 
http://www.youtube.com/watch?v=I5XSHtPSxFw
Bol bol çektiğim ssler;
Aşşağıda yastıkla boğulan Big Sisterı, Little Sisterla kurtardıktan sonra bana yardıma başladı.Oyun bu aşamadan sonra aşırı kolaylaşıyor.Ama zevkide bir okadar artıyor.

Bu oyun harika ;)

Ah benim güzel kızım, ver hadi bana o ADAM'ları...
Son bölümlere doğru aldığım scout plasmid ile ruhumu söküp bilinmeyen odaları keşfe çıkmıştım :)
Böylesine çılgın bir ütopyada meslektaşlarımı bu şekilde tanımak istemezdim."Fuel için teşekkürler".
Evet bunu ben yaptım :p
Kazafasına Drill'imi yiyiynce nasılda sinirlendi.
Babasının gitmesine dayanamayan bir Little Sister.Annenle anlaşamadık kızım ne yapalım :))
Anlaşamadığım annesi Big Sister'ı yastıkla boğuyor.
-Sessiz ol Big Daddy seni iyileştiricem. Dedikten sonra birden Little Sister kontrol etmeye başlıyoruz.Oyunun bu sahnesi harikaydı.Rapture un devrilmeden önceki mükemmelliğine tanık olmuştum..
İşte o harabelerden çok öncesi.

Son Düzenleme: _hEro ~ 16 Şubat 2010 13:56
dextercan
16-02-2010, 13:52   |  #10  
Yıllanmış Üye
1,624 mesaj

İlk oyunuda oynamadım bunu da oynamayı düşünmüyorum.Genelde rts ve rpg oyunlarını sevdiğimden oynamayıda düşünmüyorum hem konusuda garip geldi bana ama grafik konusunda görüşler gerçekten de tat min edici.
Bu aralar Castle of Wolfenstein ve Wolfenstein oynuyorum.Sonrada Napoleon total war oynamayı düşünüyorum.Bakalım bunada göz atabilirim.

Psychonaut968
16-02-2010, 18:12   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Harika bir oyun. Senaryo da öyle.İlk oyunun sonunu unutmam.Fontaine ile savaşımız ve ardından little sister'ların bizi kurtarması...

O konuşmanın başlangıcını da unutmam: They offered you the city...

Fontaine,Andrew Ryan ve kendimizle ilili gerçekleri öğrendikçe senaryonun bir sonraki adımını merak ediyordum.Oyundan sıkılmamamın en büyük sebeplerinden biri.

Yunus. Emre
16-02-2010, 22:40   |  #12  
Yunus. Emre avatarı
Yıllanmış Üye
1,148 mesaj

o küçük kızların hepsini alcakmıyız yoksa başka görevler varmı kısaca anlatatabilirmisiniz hiç bişe anlamadım görevdemiyiz değilmiyiz?

_hEro
17-02-2010, 01:09   |  #13  
_hEro avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Oyun ADAM denen bir madde üzerine kurulu.Büyük bir buluş olarak nitelendiriliyor.Little Sisterlar (o küçük kızlar) Rapturede (içinde bulunduğumuz kent) ADAM topluyorlar bol bol.Ellerindeki şırıngaya dikkat etmişsinizdir.Her bölümde farklı sayıda Little Sister bulunmakta ve onları koruyan Big Daddyler var tabiki.Big Daddy leri haklayınca Little Sisterları yakalayabiliyorsunuz.Onları kurtarmak ya da öldürmek sizin elinizde.Kurtarmak için Vent(içine girdikleri delikler)lere götürün.
Kurtardığınız zaman 80 ADAM alırsınız.Öldürdüğünüz zamansa 160.ADAM lar ilede plasmid slotları veya tonikler için slotlar alabilirsiniz ya da daha bir çok yenilik.ADAM lar çok değerlidir unutmayın.
160 alıyorsam sürekli öldürürüm daha iyi değil mi diceksiniz.Bana göre değil.Şöyleki,
örneğin oynanan bölümde 2 tane Little Sister var ve iki Big Daddy de öldürüp kızları Ventlere sağ sağlim götürdünüz.2x80=160 ADAM ınız oldu.(Öldürseydiniz 320 alacaktınız)Kızlar hepsini kurtardığınız için size bir sürpriz yapıyor ve ekstra hediye veriyorlar:) Buda öldürmediğiniz için kaybettiğiniz toplam 160 ADAM ı fazlasıyla karşılıyor.
Öldürmek veya kurtarmak sadece toplanan ADAM ları değil, oyunun gidişatınıda etkiliyor.Oyunun 4 farklı sonu var ve bu doğrultuda şekilleniyorlar.Hikayenin değişimi sizin elinizde yani.
Tam anlamıyla zevk almak için biraz olsun ingilizce gerekiyor.Hiçbirşey anlamadım derseniz ilk oyunun senaryosunu bulup okuyun, ardındanda ikinci oyunun.Daha çok zevk alacağınıza eminim ;)
İyi oyunlar.

Yunus. Emre
17-02-2010, 11:19   |  #14  
Yunus. Emre avatarı
Yıllanmış Üye
1,148 mesaj

tüm bölümlerdeki little sisterları alayımmı yani

_hEro
17-02-2010, 12:20   |  #15  
_hEro avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Evet alın.Avantajınıza olur.Oyun zaten kısa.Zevkini çıkarın.

soulmy
17-02-2010, 13:59   |  #16  
soulmy avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,935 mesaj

ilki çok güzeldi. İkincisini oynama fırsatım olmadı. Ama güzel olduğuna eminim.