Arkadaşlar selamlar öncelikle
yakın zamanda bilgisayarıma android x86 adlı bir işletim sistemi yükledim ve bu işletim sistemi bilgisayari her açtığımda karşıma boot seçeneği çıkarıyordu windowsta mi başlatilsin yoksa androidde mi gibisinden ve geçende windowstayken bu işletim sistemini silmeye karar verdim ve hdd den dosyalarini kaldirdim ( bios boot seçeneklerininde gideceğini ümit ederek) fakat hala bilgisayar yeniden başlarken soruyordu her neyse geçen bilgisayari başlatirken yanlışlıkla androidde başlat dedim bilgisayar siyah ekran oldu ve o gun bu gundur hala siyah ekran
Bios pilini çıkarıp bekleyip geri taktım düzelmedi,
hdd yi çıkardım başlattım, ramleri çıkarttım başlattım hiçbir şekilde biosa ulaşamıyorum millet f1-f12 ye kadar tum tuşları denedim calismiyor
Bios tuşumda çalişmyiyor hiç bir şekilde giremiyorum
Sonrasinda biraz daha araştırma yapip biosumu çöktüğü ve sadece çip programlayici aletlerle yazılarak duzelebileceği kanaatine vardım ve anakartimin çiplerinin bios bin dosyalarini temin ettim ve ch341a programlayici bi cihaz buldum yakin zamanda satin alacagim ve anakartimdaki bios çiplerini yeniden yazicam.
Millet benim burada merak ettiğim bu cihazi satin almadan yapmam gereken bir işlem var mi veya bu cihazi alarak doğru mu yapıyorum ( not cihaz anakartin bios chiplerine uyumlu ) ama sorun cidden benim biosumla mi alakali bu konuyla ilgili yardim edin lutfen.
NOT;
Anakart modelim: Pegatron c15b rev 2.0
bilgisayar modelim : casper nirvana 4210m
bios chip isimleri : (main bios chipi) w25q16dvsıq, (ec bios chipi) w25q32fvsiq