merhabalar
yaklaşık 1 ay kadar önce masaüstü pc topladım.birleştirdigimden bu yana nadir de olsa arada bir kasa çalışıyor fakat görüntü gelmiyor, monitörün ışıgı yanıp sönüyor.reset atınca düzeliyor.
aynı zamanda aldıgımdan beri hiç bir şekilde bip sesi gelmedi açılışta.
açılırken de, her seferinde yüklenirken siyah ekran da kırmızı olarak "no any device exists" yazısı cıkıyor.
bunlara rağmen arada bir görüntü gelmemesi haricinde sorunsuz olarak çalışıyor.
sorun neden kaynaklanıyor olabilir
Bip sesi gelmiyor, monitorun ışığı yanıp sönüyor
Merhaba Öncelikle... Kardeşim PC kapağını aç ramlerı ve ekran kartını cıkart daha sonra ramlerı ufak bı fırca yardımıyla altlarını ıyıce fırcala ve temızle hatta makine yağı varsa 1 damla dök fırcaya bır kere sur hepsını altın uçlu yerlerıne ekran kartınada aynı sekıle olayı yap daha sonra ramlerı ve ekran kartını takmadan once 2 sınınde yuvalıklarını yıne bı fırca yardımıyla temızle daha sonra gerı tak ve ıyıce oturduğundan emin ol daha sonra pc ye guzel bı format cek format bıttıkten sonra anakart cd sını tak ve autorun olarak başlamasını sağla ve ardından Autorun Install ıle yukle butun driverlerini daha sonra programlarını oyunlarını vs.. kur sorun çözülecektir... başlangıçda gene aynı yazı cıkıyosa anakart cd nın pc ne kurdugun ısletım sıstemının driverlerini kurduğundan emin ol ardından pc ni resle sorun çözülecektir eğer zor gelir bana diosan bi pc ciye 30 kağıt bayıl 20 format 10 tl temızlık yapar düzeltir :):):)
anakartta ki kartları tek tek çıkarıp takarsan sorunun hangi kartta olduğunu bulabilirsin kolay gelsin
sorunum burdaki elemanla aynı , farklı bi çözüm yazmışlar
http://vip.asus.com/forum/view.a ... e=1&SLanguage=en-us
aynı anakarta sahip 1-2 kişide daha rastladım aynı hataya.
esas sorun ekranın açılmaması (bu sorunun sanıyorum ki diğer olaylarla bir alakası yok) ,söküp takmayı deneyeceğim.onu da nası anlıcaz artık oldumu olmadımı diye sonuçta sürekli tekrar eden bişey değil bazen oluyor.
Kardeş sistemini söylemesen her kes bir şey söyler ama sana faydası olamz. ekran kartı ob midir.
dogru diyorsun birader
Intel i7 870 2.93 GHz Quad Core Socket 1156 8 MB
Asus P7P55 LX, P55, DDR3, 2X PCIExp, Socket 1156, CrossFireX
Kingston 4 GB (2x2GB) DDR3 1600 MHZ Ram CL9 HyperX
Seagate 1 TB HDD SATA II NCQ 32 MB 7200 rpm
HIS HD 5770 1024 MB PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, 128 bit
sorunum burdaki elemanla aynı , farklı bi çözüm yazmışlar
http://vip.asus.com/forum/view.a ... e=1&SLanguage=en-us
aynı anakarta sahip 1-2 kişide daha rastladım aynı hataya.esas sorun ekranın açılmaması (bu sorunun sanıyorum ki diğer olaylarla bir alakası yok) ,söküp takmayı deneyeceğim.onu da nası anlıcaz artık oldumu olmadımı diye sonuçta sürekli tekrar eden bişey değil bazen oluyor.
ekranın açılmaması derken pc hoparlöründen ses geliyor mu? bu ekrana görüntü gelmediği zaman
senin bahsettiğin durumdan benim başımada geldi fakat benim sorunum psu imiş değiştirdim
o açılmamalar sona erdi pc daha stabil yalnız senin pc nin verdiği uyarıya bakarsak bağlantılarda bir sorun olabilir.
açıp kasanın içindeki bağlantıları kontrol edeceksin gerekirse yeniden bağlantıları yap
eğer mümkünse başka bir pc ile donanımları değiştirerek deneme-yanılma yapacaksın
bilgisayarcıyada götürsen o da deneme-yanılma yöntemini uygulayacak pc tamiratının temel uygulaması budur zannımca
kolay gelsin...
zaten hatayıda sölemiş no any device exists (hiç bir aygıt yok) ekran kartı vs algılamıyor
zaten hatayıda sölemiş no any device exists (hiç bir aygıt yok) ekran kartı vs algılamıyorBence bu bir sorun değil ,, Bu yazı her bilgisayarda çıkar geneldeYani şunu demek istiyor ; Her zamankinden farklı olarak ekstra bir donanım algılanmadı gibisinden bir anlamı var
Bilgisayarını Bir bilgisayarcıya götür baktır bence ,