arkadaslar yardım edın.Bılgısayarı ılk actıgımda bip sesi gelmıyor ekrana goruntu gelmıyor herseyı denedım herseyı ramı sokup taktım,ıslemcıyı sokup taktım bıos pılını cıkardım taktım nolur yardım eıdn.
bip sesi gelmiyorrr
--------------------------------------------------------------------------------
Makinanız acılmıyor yada acılırken bip bip diye sesler veriyor. İste o seslere kulak vermek lazım.
Windows'un meshur bazı hataları vardır birisi mavi ekran hataları,diğeri sistem bi sorunla karsılastı muhtesem bi hatadan kurtarıldı uyarısı birde hic acılmaması.Biz sonuncusuna degincegiz cünkü bu hata genelde donanımdan kaynaklanıyor.Cözüm kısmı icinde takıldık kısmına yazdıkca yardımcı olmaya çalışcağız.Sorunun ne olduğunu bilmek çözümün yarısı nede olsa.
Not: Bu Award ve Amı marka anakartlar icin ama genelde her bilgisayarda aynıdır.O yüzden merak etmeyin (:
1 uzun 3 kısa: Görüntü hatasıyla aynı
2 Bip: Bellek parite devre hatası
6 Bip: Klavye denetçisi hatası
7 Bip: İşlemci ya da anakart hatası
8 Bip: Görüntü kartı belleği hatası
istersen bi şu sayfaya bak
anakartın üstündeki herşeyi sök.işlemci ram hdd-cdrom kabloları felan sadece anakart kalsın(en son bios pilini sök).15-20 dk sonra ilk önce bios pili olmak şartıyla herşeyi tekrar tak..olmazısa başka ekran kartı,psu ve ram dene.yine olmazsa büyük ihtimal anakart gitmiş demektir.