bir acemiye laptop a win 7 kurdurmak

u-mit
24-03-2010, 12:42   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
108 mesaj

soyle bir sorunum var. windows 7 home basic yuklu bir laptop aldim. laptop la beraber hic bir cd gelmemis. ve bu laptopa windows 7 ultimate kurdurmam gerekli. ben su an yurtdisindayim ve bu laptop su an windows konusunda acemi bir kisinin elinde. isin gercegi bende daha once laptopa format atmadim ama masaustu pc lere atildigi kadar kolay atilmadigini birkac yerde okudum. neden laptop sana geldiginde sen atmiyorsun diye sorarsaniz buradaki internet cok cok yavas ve bir program indirmem gerekirse o programi burada indirebilmem biraz zor. bu durumda bu acemi kisiye alsin laptopu isi bilen birisine gotursun onerisi disinda genis bir anlatip yapacak bir arkadas var mi?
tekrar hatirlatayim; su an windows 7 home basic yuklu ve windows 7 ultimate cd sinden baska elimizde baska bir cd yok.

simdiden tesekkur ederim.

nonpasaran
24-03-2010, 14:15   |  #2  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj

"Notebook"lara Format Atmak

Resimli Windows 7 Kurulumu (Format)

son derece basit ve resimli olarak anlattım acemi de olsa kolayca halledebilecektir

u-mit
24-03-2010, 14:54   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
108 mesaj

linkleri inceledim tesekkur ederim. bir sorum daha olacak. tam bilgim yok ama windows 7 de xp de oldugu gibi sata disk problemi var mi? isin gercegi benim tek korkum o cunku.

askinda
24-03-2010, 15:14   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
90 mesaj

yok

nonpasaran
24-03-2010, 16:50   |  #5  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
1,216 mesaj
Alıntı: u-mit  
linkleri inceledim tesekkur ederim. bir sorum daha olacak. tam bilgim yok ama windows 7 de xp de oldugu gibi sata disk problemi var mi? isin gercegi benim tek korkum o cunku.
yok tabii ki endişe etmenize gerek yokGülümseme

u-mit
25-03-2010, 09:38   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
108 mesaj

pek bir problem cikacagini sanmiyorum o zaman. peki son bir soru. hdd'ler 2'ye bolunmus sekilde geldi. c surucusu 250 d surucusu de 27 gb. normalde bu bilgisayarin hdd'si 320 olmasi gerekiyordu. bolundugunde bu kadar kayip olmasi normal mi? ve ben c surucusunu 50 kalanini da d surucusu yapmak istiyorum. bunu en kolay nasil yapabilirim? tekrardan tesekkurler.

nonpasaran
25-03-2010, 11:17   |  #7  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
1,216 mesaj
pek bir problem cikacagini sanmiyorum o zaman. peki son bir soru. hdd'ler 2'ye bolunmus sekilde geldi. c surucusu 250 d surucusu de 27 gb. normalde bu bilgisayarin hdd'si 320 olmasi gerekiyordu. bolundugunde bu kadar kayip olmasi normal mi? ve ben c surucusunu 50 kalanini da d surucusu yapmak istiyorum. bunu en kolay nasil yapabilirim? tekrardan tesekkurler.
bu kaybın sebebi disk üreticilerinin 250 gb ı 250 000 000 byte olarak hesaplaması oysa bilgisayar bunu 1000 in katları değil 1024 ün katlarıolarak hesaplar yani 250 000 000/1024/1024= 238 Gb yapar birde recovery bölüntüsü yer kaplar yani o rakam doğal
disk bölmeye gelince bunu kurulumda da yapabilirsiniz fakat bir acemi için bu zor olabilir kurduktan sonra kolayca dilediğiniz gibi bölebilirsiniz

Windows 7 : Disk Bölmek
Windows 7 : Disk Genişletme

u-mit
28-03-2010, 09:58   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
108 mesaj

sorunlar maalesef bitmedi. laptop elime geldi fakat garip bir şekilde geldi. laptopa format atılmış fakat sanırım şuan ekran kartı yüklü değil. derecelendirme puanım 1,0 :) iki tane donanım görünmüyor aygıt yöneticisinde. büyük ihtimalle sorunun kaynağıda bu. sürücüyü güncelle dediğimde de aygıt yüklenemedi hatası alıyorum. ekran kartı nvidia geforce 310 serisi. driverini nasıl temin edebilirim? windows 7 64 bit kurulu şu an bilgisayarda. ve bir soru daha. oem için 14 gb lık bir bölüm ayrılmış ve ben şu an bilgisayarla gelen işletim sistemini kullanmıyorum. bu bölümü silersem neler olabilir? iyi mi yapmış olurum sizce?

düzenleme: lenovo nun sitesinden nvidia nın sürücüsünü buldum eğer çalışırsa bilgisayara tekrar format atmak istiyorum. fakat hdd birkaç parçaya ayrılmış ve yukarıda da dediğim gibi bir bölümüde oem için ayrılmış. bu bölümü silmem nasıl bir sorun olur bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. tekrardan teşekkürler.

Son Düzenleme: u-mit ~ 28 Mart 2010 10:29
nonpasaran
28-03-2010, 12:10   |  #9  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
1,216 mesaj
sorunlar maalesef bitmedi. laptop elime geldi fakat garip bir şekilde geldi. laptopa format atılmış fakat sanırım şuan ekran kartı yüklü değil. derecelendirme puanım 1,0 :) iki tane donanım görünmüyor aygıt yöneticisinde. büyük ihtimalle sorunun kaynağıda bu. sürücüyü güncelle dediğimde de aygıt yüklenemedi hatası alıyorum. ekran kartı nvidia geforce 310 serisi. driverini nasıl temin edebilirim? windows 7 64 bit kurulu şu an bilgisayarda. ve bir soru daha. oem için 14 gb lık bir bölüm ayrılmış ve ben şu an bilgisayarla gelen işletim sistemini kullanmıyorum. bu bölümü silersem neler olabilir? iyi mi yapmış olurum sizce?

düzenleme: lenovo nun sitesinden nvidia nın sürücüsünü buldum eğer çalışırsa bilgisayara tekrar format atmak istiyorum. fakat hdd birkaç parçaya ayrılmış ve yukarıda da dediğim gibi bir bölümüde oem için ayrılmış. bu bölümü silmem nasıl bir sorun olur bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. tekrardan teşekkürler.

size verdiğim ilk linkte bu bölüntünün ne olduğunu ve ne işe yaradığını çok net anlatmıştım bu doğrultuda bu bölüntüyü silip silmemek size kalmış
size tavsiyem o bölüntüden tekrar orjinal işletim sisteminizi yükleyin böyleca ekran kartı sürücüsüda otomatikman yüklenmiş olur
ama illa ben sürücüyü bulacam diyorsanız marka model yazmalıydınız ama her halulkarda üreticinin sitesinde sürücü mutlaka vardır

ekleme: ekra kart sürücüsü için bilgisayar a sağ tıklayıp yönet deyin ve açılan konsolda sol taraftan  aygıt yöneticisini seçin görüntü bağdaştırıcısının yanında sarı ünlem işareti yoksa sürücü yüklüdür windows deneyimi dizini puanı aracını çalıştırmayı deneyin

Son Düzenleme: nonpasaran ~ 28 Mart 2010 12:17
u-mit
28-03-2010, 17:52   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
108 mesaj

evet dün incelemeştim o yazıyı fakat bende ilk mesajda belirttiğim üzere bilgisayarda home basic yüklüydü ve şu an ultimate sürümünü yükledim. sanırım bu durumda bilgisayarın tüm sürücülerini yükledikten sonra eski imajı silip yeniden imaj almam daha mantıklı olacak. nasıl alındığını anlatmıştınız zaten oraya bakarak halledebilirim sanırım. şimdi sadece tek problemim kaldı. aygıt yöneticisinde 2 tane soru işaret var ve windows sürücüyü bulamıyor. e o bulamadığı için de bende anlamadım hangi sürücüyü istediğini. bunu nasıl anlayabilirim?

ve msn de bütün adreslerde hata alıyorum. bazen kişi listesi hazır değil hatası veriyor bazen de internette problem olmadığıı halde ip geçersiz hatası veriyor düzeltiyor ve yine hata veriyor. bnun nedeni ne olabilir?

nonpasaran
28-03-2010, 19:10   |  #11  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
1,216 mesaj
evet dün incelemeştim o yazıyı fakat bende ilk mesajda belirttiğim üzere bilgisayarda home basic yüklüydü ve şu an ultimate sürümünü yükledim. sanırım bu durumda bilgisayarın tüm sürücülerini yükledikten sonra eski imajı silip yeniden imaj almam daha mantıklı olacak. nasıl alındığını anlatmıştınız zaten oraya bakarak halledebilirim sanırım. şimdi sadece tek problemim kaldı. aygıt yöneticisinde 2 tane soru işaret var ve windows sürücüyü bulamıyor. e o bulamadığı için de bende anlamadım hangi sürücüyü istediğini. bunu nasıl anlayabilirim?

ve msn de bütün adreslerde hata alıyorum. bazen kişi listesi hazır değil hatası veriyor bazen de internette problem olmadığıı halde ip geçersiz hatası veriyor düzeltiyor ve yine hata veriyor. bnun nedeni ne olabilir?

eksik sürücülerin,z için buradan yardım labilirsiniz
https://www.chip.com.tr/blog/rece ... eri-bulun_3431.html
msn konusunda birşey söyleyemeyeceğim çünkü pek kullandğım bir program değil fakat son günlerde msn ile ilgili pek çok şikayet var sorun sizdeolmayabilir genel msn ile ilgili bir sorun olabilir

u-mit
29-03-2010, 10:44   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
108 mesaj

bir tanesinden ven_14e4&dev_4727 bir digerinde de acpi\vpc2004 degerleri cikti ama google de aradigimda da pek bir sonuc bulamadim. hatta lenovonun kendi forum sitesinde vpc 2004 surucusu de oldukca cok tartisilmis. bir de lenovo nun sitesinde bilgisayarin donanimini buldum. gel gor ki bu parcalari birlestirip hala o sari isaretlerini kaldiramadim :))

Gtc BCM4313 M 802.11N MOW NB WLAN[1]  Intel ARD 2.13G 3M C2 I3-330M PGA CPU[1]  JME N4T TUR 102 KEY ORGBLA KBD[1]  Hitachi HTS545032B9A300 320G 9NB HDD[1]  ELP EBJ21UE8BDS0-AE-F DDR3 1066 2GB RAM[2]  PCC UJ-890A Tray in RAMBO ODD[1]  ELP EBJ21UE8BDS0-AE-F DDR3 1066 2GB RAM[2]  Sanyo Eiffel 48Wh 10.8V L09S6Y02 battery[1]  LINETEK LP-34+H03VV-F + LS15 1m cord[1]  Delta ADP-65KH B 20V3.25Aadapter[1]  Gtc BCM4313 M 802.11N MOW NB WLAN[1]  Intel ARD 2.13G 3M C2 I3-330M PGA CPU[1]  ELP EBJ21UE8BDS0-AE-F DDR3 1066 2GB RAM[2]  JME N4T TUR 102 KEY ORGBLA KBD[1]  Delta ADP-65KH B 20V3.25Aadapter[1]  PCC UJ-890A Tray in RAMBO ODD[1]  Hitachi HTS545032B9A300 320G 9NB HDD[1]  Sanyo Eiffel 48Wh 10.8V L09S6Y02 battery[1]  LINETEK LP-34+H03VV-F + LS15 1m cord[1]  ELP EBJ21UE8BDS0-AE-F DDR3 1066 2GB RAM[2]