Merhaba arkadaşlar
Öncelikle size durum hakkında bilgi vereyim. Yaklaşık 6-8 yıl önce alınmış bir bilgisayarım var. Ben web-grafik tasarım ile ilgileniyorum. Donanım hakkında pek fikrim yok. Artık bilgisayarın yavaş olmasından bıktım, indirmelerin yavaş olmasından, chrome'un 1-2 dakika içinde açılmasından, oyun oynayamamaktan, photoshop'un devamlı takılıp hata verip kapanmasından ve saatlik emeklerimin boşa gitmesinden. Ve şu an yeni bir projeye gireceğim için sağlam bir bilgisayara ihtiyacım var ve yeni bir bilgisayar alamıyorum. Bundan ötürü şu an var olan bilgisayarımın tüm donanımlarını daha yüksek donanımlarla değiştirmeyi düşünüyorum.
Ve bunun için buradayım. Sorular soracağım, umarım sizler ilgilenirsiniz. Ve umarım bu konu hem benim için hemde aynı şekilde düşüncesi olan başkaları için fazlasıyla bilgi dolar.
Soru 1) Ortalama bir bilgisayarı işlemci, ram, ekran kartı vs. değiştirerek uçurabilir miyiz? Yoksa ana kartı mı değiştirmek gerekir?
Eğer donanımları değiştirince uçurabiliyorsak atıyorum bi hafta işlemci alıcam bi hafta ram alıcam bir hafta ekran kartı...
Bilgisayarım hakkında bilgiler
Windows Xp Sp3
CPU: intel core 2 duo e4500 2.20ghz | 775 lga
Soru 2) İşlemcilerde çekirdek sayısı arttıkça bilgisayarda performans olarak ne değişiyor?
Soru 3) Ana kartım 775 soketi kabul ediyor. 1150'lik inteller daha yüksek hız mı sağlar?
RAM: 2 tane DDR2 1gb (333 mhz)
Soru 4) 2 ram'inde aynı marka aynı model olması mı gerekiyor?
Soru 5) DDR2 olan istediğim ram'i takabilir miyim?
Ekran Kartı: NVIDIA G96 | Bios Version 62.94.6D.00.00 | 512 mb
Soru 6) Düşük ekran kartından bıktım. Gigabyte 2gb gt420 128bit ddr3 ekran kartı takabilir miyim? Ekran kartını neye göre takıyoruz?
Hard Disk: Samsung HD250HJ (250gb)
Soru 7) Hard diskide bi 1tb en azından 500gb falan yapayım. Hard diski neye göre seçeceğiz?
Soru 8) Ses kartı, güç kaynağı, ağ kartını yükseltmemin bana vereceği avantajlar nelerdir?
Hepsini 2. el daha yüksek model alacağım. Ve bizzat montajını kendim yapacağım. Yardımlarınızı bekliyorum.