Arkadaşlar 4 gb dvd Cd içerisine Nero programını kullanarak 1 gb bs player türünde film atıyorum ve altdaki oran ucu ucuna yetti şeklinde oluyor ve ikinci bir film atamıyorum.Yani benim yapmak istediğim bu begendiğim filmleri dvd içerisinde toplamak daha sonra izlemek ama yapamıyorum.Veya filmlerin türünü mü değiştirmem gerekiyor.(divx falan gibi)Bana yardımcı olursanız sevinirim.Şİmdiden tşkler
Bir DVD ye kaç film sığdırılır
dvd'yi divx e çevirmen gerekiyor ki bunu DVDx adlı program ile yapabilirsiniz...
Filmin boyutune bakar.
Örneğin 2 cd lik film var tek Cd lik film
Arkadaşlar ben tam anlatamadım, evet Divx çevirerek boyutlarını küçültebiliriz ama benim demek istediğim Nero programını kullanıyorum, 1gb filmin boyutu atıyorum sonra geriye 3gb kalıyor boş alan ama bir tane daha film koymak istediğimde doldu diyor.İşte ben bunu çözmek istiyorum.Yardımlarınıza ihtiyacım var.Şimdiden Tşkler
eger sen video diski olustur seklinde yazmaya calısıosan nero o film dosyasını yazmadan once yeniden decode edecek ve formatını uygun hale getircektir. buda genelde boyutun artmasıyla sonuclanır. sendeki büyük ihtimal budur. ama arkadasların dedigi gibi o filmlerini divx'e cevir, sora "veri diski yarat" diyerek o dosyaları icine at ve direk yazdır.
not: veri diski seklinde yazdırılınca sadece bilgisayarlarda acılır o disk, bide cok cesitli formatları destekleyen gelismis bikac dvd oynatıcıda belki. sen yine pcde izliceksen sorun yok tabi
elaziglieger sen video diski olustur seklinde yazmaya calısıosan nero o film dosyasını yazmadan once yeniden decode edecek ve formatını uygun hale getircektir. buda genelde boyutun artmasıyla sonuclanır. sendeki büyük ihtimal budur. ama arkadasların dedigi gibi o filmlerini divx'e cevir, sora "veri diski yarat" diyerek o dosyaları icine at ve direk yazdır.divx de çalabilen dvd player'lar da veri yazma yöntemiyle vidyoları yazdığında bu dvdleri okutabilirsin bu aygıtlarda. Film şeklinde yazmaya çalıştığında arkadaşımızın dediği gibi boyutu artıyordur formata uydurmak için. O nedenle ilk yazdığım mesajdan hareket edersek bu şekilde içine 4-5 film sığabilir.not: veri diski seklinde yazdırılınca sadece bilgisayarlarda acılır o disk, bide cok cesitli formatları destekleyen gelismis bikac dvd oynatıcıda belki. sen yine pcde izliceksen sorun yok tabi
valla arkadaşım anladığım kadarıyla sende benim gibi düşünmüşsün yani elimdeki filimleri masrafsız bir şekilde nasıl saklaya bilirim ben bu güne kadar bir dvd ye 4 adet filim sığdırmadı evet sığdırıla bilir fakat ben yapamadım işde en fazla 3 vcd filmini bir dvd ye sığdıra bildim bunun için neroda veri diskinden filimleri kopyalayacaksın gayet basit bişedir ama peşin söliğim ben dvd deki filimleri hep pc mde izledim dvd pleyar dvx gibi cihazlarda deneme şansım olmadı hiç