Arkadaşlar uzun zamandır foruma pek bakamıyordum; ancak hayati bir konu ile foruma yeniden merhaba diyorum..
Foruma böyle bir mesaj hiç atmak istemezdim ama malesef çok yakın bir arkadaşımın ilik nakli olacak kuzeni için AB rh + kan ihtiyacı var. :(
İlik nakli ameliyatı sonrası hastaya "1 ay süre boyunca" aralıklarla ve ihtiyaca göre kan lazım olmakta. Kan verecek kişiden sadece trombositler alınacağı için kan verici için herhangi bir zararı yok. Kan verici 1 kolundan kan verip, kanının içinden trombositler ayıklandıktan sonra kanını geri alacak. Normal kan alım işleminden hiçbir farkı yok.
50 kilo üstü, genetik bir rahatsızlığı olmayan, kan verilmeden 3 gün öncesine kadar alkol kullanmamış ve 3 gün öncesine kadar herhangi bir ilaç almamış gönüllü kişiler iletişim bilgilerini (SELEN ÇALIŞKAN 0555 559 15 67)bu telefon numarasını arayarak kayıt ettirebilir.
Hasta Çapa tıp fakültesinde yatmakta, gönüllü kan verme işlemi bu hastanede gerçekleştirilecek. Şu an hastaya kan verebilecek kişilerin bir listesini oluşturuyoruz. İhtiyaç olduğunda bu listeden kişiler aranacak, gönüllü ve o an müsait olanlar Çapa' ya çağırılacaktır.
Dediğim gibi böyle tatsız bir mesajı keşke atma ihtiyacım hiç olmasaydı..
Hepinize çok teşekkür ediyorum.. Sağlığımızın kıymetini bilelim..
İrtibat- SELEN ÇALIŞKAN (0555 559 15 67)