Bir internet sitesi daha yasaklandı!

cbilgen13
04-10-2009, 02:52   |  #26  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,441 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

az önce bende eriştim bi güzel dizdim çiftliğimi heralde tepkiler artınca yasağı kaldırdılar mı? gerçi bu ülkede tepkisini göstereni haklı bulup hakkını vermiyorlar ama bir ilk yaşanmış olabilir...

Fireman_109
04-10-2009, 08:20   |  #27  
Fireman_109 avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
93 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Facebook’un popüler oyunu ‘Farmville’in yer aldığı siteye girişi kumar oynandığı gerekçesiyle engelledi. Yasak akşam saatlerinde kalktı
Sosyal iletişim platformu olan internet sitesi Facebook’unpopüler oyunlarından “Farmville”i oynamak için dün internete girenler,ilginç bir yasakla karşılaştı. Oyunun yer aldığı siteye erişim, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nca (TİB) engellendi. Erişimin, Tarım Bakanlığı’nın şikâyeti üzerine engellendiği dedikodusu yayılırken, TİB Başkanı Fethi Şimşek,“Oyunun yer aldığı sitede poker ve benzeri oyunlar da var. İnternetDaire Başkanlığı, kumar oynatılan sitelere olan erişimi engellemegörevi nedeniyle, oyunun yer aldığı siteye erişimi resen engellemiş.Ancak gelen açıklamalar ve telefon trafiği üzerine akşam saatlerindeengelleme kalktı” dedi.
Farmville oynamak için dün sabah Facebook’agiren ya da oyunun oynandığı “zynga.com” adlı siteye girmek isteyenler,TİB’in uyarısı ile karşılaştı. Ekranda, “5651 sayılı yasa uyarınca,katalog suçlar kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuksaldeğerlendirme sonucunda; bu internet sitesine (zynga.com) hakkındaTİB’in  02/10/2009 tarih ve 421.02.02.2009-272446 nolu kararı gereğinceidari tedbir uygulanmaktadır” yazısı belirdi. Sisteme yükleneli henüz 3ay olan oyuna gelen yasak, Türkiye’deki Facebook kullanıcılarını şoke etti.

‘Kumar incelemesi sürecek’
 Şimşek,Milliyet’e yaptığı açıklamada, “İnternet Daire Başkanlığı’nın, kumaroynanan sitelere erişimi engelleme görevi bulunuyor. Bu oyunun yeraldığı sitede de poker ve benzeri oyunlar oynanıyor. Bunların kumarşeklinde (para karşılığı) oynatıldığına yönelik şüphe üzerine, siteyeerişim engellenmiş. Bu oyuna yönelik bir engelleme değil. Ancak gelenaçıklamalar ve telefon trafiği sonunda, akşam saatlerinde erişiminengellenmesi kararı kaldırıldı. Kumar şüphesi ile ilgili incelemesürecek. Facebook’a ya da bu oyuna yönelik bir erişimin engellenmesikararı ise söz konusu değil” diye konuştu.

İşte sanal âlemdeki yorumlar
Sanal âlemde, Farmville yasağına ilk tepkiler, Ekşi Sözlük’ten geldi. İşte bu yasakla ilgili birkaç yorum...
-  Tonlarca meyve sebzenin çürümesine sebep olacaktır. Yazık günah.
-  Birtakım kullanıcıların çiftliklerine hint keneviri ektiğinin tespit edilmesiyle, uyuşturucu kullanımı ve ticareti kapsamında engellenmiştir. 
-  Ülke gençlerinin tarım yapıp kendi kendine yeten ülke olmamızı engellemek istiyorlar.

DarkHellKnightX
04-10-2009, 12:54   |  #28  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

bence interneti yasaklasınlar sorunu kökten hallederler..

Selçuk İslamoğlu
04-10-2009, 12:59   |  #29  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

Dünyayı kendimize güldürüyoruz, o kadar... 5651 kalkmalı... Derhal...

International Affairs
04-10-2009, 13:02   |  #30  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Bizde bu işi yürüten ler gerçekten Arıza başka bir şey değil.

Semih Özyurt
04-10-2009, 14:43   |  #31  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

bendede giriyor rahatlıkla

Ciim
05-10-2009, 11:30   |  #32  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
454 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008
Alıntı: canunveren  
ben giriyorum başbakanda giriyor o zaman problem yok :=)
başka söze gerek yok. aynen katılıyorum. girmek isteyen her türlü giriyor... yaşasın opendns

sinanyc
03-11-2009, 23:34   |  #33  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
59 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008
Alıntı: tuncab  
O ne demek canım? Gerekiyorsa o akıllı işaret midir nedir onu 13+ veya 18+ yaptırsınlar(kararı kim veriyor bilemiyorum RTÜK mü kanal mı) bir de cinsellik ögeleri içerir işareti koydursunlar. Buna rağmen insanlar izliyorsa kendi tercihleridir. "Diziyi kaldırsınlar"mış. Her isteyen dizi mi kaldırtacak?

Keşke bu konuda özgürlükler Amerika'daki gibi olsa. Bizim RTÜK arabanın önündeki logosu gözükse "reklam" diyor. Silikon Vadisi Vatan Bilgisayar'da çekilirken, arkadaki AMD logolarını falan "gizli reklam" olarak algılayıp uyarmışlardı kanalı. The Jay Leno Show diye bir program var NBC'de. CNBC-E'de de yayınlanıyor. Adamlar rakip kanalları CBS'in bile reklamını yapıyor. "Earn your plug" diye bir bölüm var, Julia Louis-Dreyfus'ın çıktığı bölümde The New Advantures of Old Christine'in reklamını yaptılar. 5 saniye de olsa. Türkiye'de olsa RTÜK ceza falan verirdi. Uyarırdı en azından.

 
işte diyomya eski bir romandan alma filim hala devam ediyor ama aşkla meşkle ne alakası var filmin biraz incelemek lazım bir sen ben izlemiyoruz çoluk çocuk da izliyor o yüzden kanalı değiştirsende çocuk bu basınca düğmeye anaaa diyor sen olsan ne yaparsın hafızadan kanalı sildim napıyım o gün filim varsa anca o zaman yüklüyorum :) ama hangisinden kaçarsak kaçalım her türk dizisinde bir erotik sahne var
sende anlamışsın olayı bak reklam işine gelince sigara yasağıda dahil filimin içine ediyorlar her tarf puslanıyor filimi yarım yamalak seyrediyoruz illa sigara içiyorsa madem öyle  yönetmenlere söylesinler filimlerdeki sigara sahnelerini içki sahnelerini makaslasınlar napak yarım filim seyretmeye alıştık artık :) örnek :kurtlar vadisi vegeniş aile dizisi ;)