Yakın veya uzak bir zaman diliminde(yeterli param olunca yani:D:D:DD:) güçlü bir sistemle(Pentium i7 9xx + 4 veya 8 gb ram + ati hd5870 vs vs...) birlikte windows 7 almayı düşünüyorum. Buna nazaran pek çok soru var kafamda. Bazıları:
-Windows 7 pro ile ultimate arasında bitlockerdan başka fark var mı?
-Windows 7 64-bit alırsam 32-bit uygulamalarda sorun çıkar mı?(Bunla ilgili ayrıntılı açıklama çok iyi olur)
-Diyelim ki 8 gb ram aldım, bunu windowsa tanıtmak için ekstradan bios ayarı falan gerekiyor mu?
-Eksen bilgisayarın sitesindeki işletim sistemlerinde 32-bit, 64-bit ve 32/64-bit başlıkları altında sıralanmış. 32-bitlerle sorun yaşamamak için 32/64-bit işletim sistemi mi alınmalı?
bir kaç soru...
1. Yok sayılır. Dillerden başka. Hem de ev kullanıcıysanız, orjinal Home Premium yeterlidir.
2. Hayır olmaz. Windows 7 64-bit sürümü zaten bütün sürücüleri kendi bulur. Bunla ilgili fazla açıklamaya gerek yok çünkü piyasadaki yazılımlar x64 destekli. Desteklemeyenler taş devrinde kalmış gibi bir şey olur artık. Ayrıca 8 GB RAM'in desteklemesi için x64 gerekir. x86 kurarsanız RAM 3 GB olarak görünecektir.
3. Hayır gerekmez.
4. 32/64-bit dediği ikisini de desteklediği ya da "Ben kendi işletim sistemimin bitini bilmiyorum" seçeneğidir büyük ihtimâlle. Siz x64 alın. (Bu arada x86/x64 işletim sistemi yoktur he.)
32-64 dediğiniz galiba box(kutulu oluyor).ikiadet dvd ile satın alıyorsunuz.istediğinizi kuruyorsunuz.
64 flash desteği yok ie8 32 bit kullanmak zorundasınız.
çoklu dil seçeneği var.(w7 ultımatede) diğerini bilmiyorum.istediğiniz an indirip istediğiniz(37 adet dilden)indirip kullanabiliyorsunuz.
ben ult.box aldım.32 bit kullanıyorum.çoğu driverleri kendi bulup kuruyor.(1005 lazer yazıcı hariç)
kis 2009 kuramazsınız.2010 olacak.aklıma gelenler.
ben flash desteğinden dolayı 32 kullanıyorum.64 kurmuştum 5GB ramı tamamını görmüştü.
32 de 3.25GB görür en fazla.kolay gelsin.