Merhaba Beyler (Başlıkta Uzatmak İstemedim O Yüzden "..." İşareti Koydum.)
Sorum Şu= Bir Kasaya En Fazla Ne Kadar İşlemci Ve Ekran Kartı Takılabilir ? Biri Çift Ekran Kartı Kullanıyorduda O Yüzden Sordum.
Merhaba Beyler (Başlıkta Uzatmak İstemedim O Yüzden "..." İşareti Koydum.)
Sorum Şu= Bir Kasaya En Fazla Ne Kadar İşlemci Ve Ekran Kartı Takılabilir ? Biri Çift Ekran Kartı Kullanıyorduda O Yüzden Sordum.
Server anakartı olmayan en fazla 2 işlemci,Ekran kartı ise anakartın slotu ne kadarsa o kadar ekran kartı takarsın(Ancak bazı slotlara takamazsın onun için yapılandırıldıkları için eşit aralıklı ne kadar uyuyorsa ona göre alırısn takarsın.
Server anakartı olmayan en fazla 2 işlemci,Ekran kartı ise anakartın slotu ne kadarsa o kadar ekran kartı takarsın(Ancak bazı slotlara takamazsın onun için yapılandırıldıkları için eşit aralıklı ne kadar uyuyorsa ona göre alırısn takarsın.4 Anakartı Olan Bir Kasaya 2 İşlemci 2 Ekran Kartı Takılabilir mi ?
4 anakartlı bir bilgisayar yok ,Server sistemi olanlarda var.4 Anakartı Olan Bir Kasaya 2 İşlemci 2 Ekran Kartı Takılabilir mi ?
4 anakart diyorsun 4 anakart 4 PC eder 4 pcye CPU slotu 1 er ise 4 tane işlemci takılır :D Geriis ise ne akdar slot varsa her pcde o kadar ekran kartı takılır :D
Senin dengesiz soruna karşı benden de kafanı karıştıracak bir yazı yazmam gerekdi Anladıysan yukardaki gibi oluyor yani.
Normal standarlarda bir bilgisayara dersen kaç işlemci ekrna kartı ona 1 işlemci ve PCIE slot başına birer ekran kartı(bazı anakartlarda)Takılır.
Eğer şöyle dersen ;1 anakart+1 PCIe slot Çoğaltıcı kartı dersen Bu sefer Sadece takacağın ekran kartı sayısı değişir slota göre işlemci ise anakartta ne akdar cpu takılma yeri varsa o Kadar takabilirisn uyumluluk şartı kaydıyla :)
Bu kadar yazıyı anlayabildiysen aferin :) (Bu anlattıklarımın çoğunu bile görmemişsindir hayatında ama sen istedin anlattım :))
Merhaba Beyler (Başlıkta Uzatmak İstemedim O Yüzden "..." İşareti Koydum.)Genelde Quad SLI veya CrossfireX yaparsın en fazla; daha da fazlasını düşünmeye bile gerek yok 300 FPS felan mı almaya çalışıyorsun bilmiyorum. Fakat soruna ciddi cevap vermek gerekirse anakarta bağlı. Sağlam ve üst düzey bir anakart ile 4 ekran kartı takarsın ve min, tabi ekran kartlarıda 4x SLI veya CFX desteklemesi gerekir. 1200W/1300W güç kaynağına ihtiyaç duyarsın, yinede ekran kartlarının modellerine bağlı. 1500W alırsın garanti olur. 2 ekran kartı takınca performans direk 2 katına çıkmıyor, bunu da unutma. Oyundan oyuna değişiyor performans.
Sorum Şu= Bir Kasaya En Fazla Ne Kadar İşlemci Ve Ekran Kartı Takılabilir ? Biri Çift Ekran Kartı Kullanıyorduda O Yüzden Sordum.Son Düzenleme: DiamondMines ~ 22 Mart 2013 21:51