Evet arkadaslar simdi assagida gercektende bir Acer Marka Notebook'un Anatomisini goruceksiniz... simdi kisaca bilgisayarimin ozellikleri ile baslayabiliriz zannimca...
Manufacturer : Acer
Product Name : Aspire 5102WLMI
Operating System : Microsoft Windows XP Professional SP2
Processor : AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile Technology TL-50
Chipset : ATI RS485MC/RX485 SB460
Wireless LAN Card : Atheros AR5005G Wireless Network Adapter
System Memory : 1,5 GB
Video Memory : 256 MB ( Shared )
Hard Drive 1 : HTS541010G9AT00,93,16 GB
CD/DVD Drive 1 : PIONEER DVD-RW DVR-K16RS
Video : ATI Radeon Xpress 1100 Series
Audio : Realtek High Definition Audio
Webcam : Acer Orbicam 0.3 MP
Evet yukaridaki resimde gormus oldugunuz uzere Touchpad'im aldiktan 2 ay sonra bu sekle geldi. ( Aramizda kalsin touchpad arada sirada kullaniyorum,mouse olmadan notebook kullanmayi sevmiyorum )
evet bu resimde ise notebook'un on tarafindaki koca siyahliga dikkat edin... nasil oldu dersiniz? Cam sil ile bastirmadan sildim ancak ne goreyim acer marka notebook'umun boyasi o kadar kaliteliymiski boyasi hemen atti. Demekki neymis notebook kullanicilari olaraktan notebook'umuzu temizlemeyecekmisiz... =)
oylesine saglam bir bilgisayarki bu alindiktan 2 ay sonra lcd kapagin acilip kapanmasi icin gereken aparati bile bozuldu... kendi kendine ileri geri yapmiyor artik insan gucu gerekiyor =)))
eveeet iste Acer'in o muhtesem entegre kamerasi... hic bir zaman kullanamadim o kamerayi... ne zaman kullanmaya kalksam ya donuyor ya 5 dakika sonra bilgisayar mavi ekran verip kendini hemen resetliyor yada USB aygiti cikarildi , takildi gibi uyarilar veriyor... en komik verdigi iki hatadan birisi " Bu aygiti USB 2.0 portuna baglarsaniz daha hizli calisir " ve bu hatalardan ikincisi " USB portunuz bu aygiti tanimlayamadi " =))) kralsin bea acer !!!
o kadar kaliteli bir boya ile boyanmiski acer notebook'um cam sil olmadigi halde kendi kendine boyasi atabiliyor... halbuki daha bu notebook'u 1.5 yil once almistim... masaustu bilgisayarindan farksiz bir bicimde genel olarak sabit yerde kullandim halbuki...
Eveeet en komik yanlarindan biriside bu Acer Aspire 5102WLMI'nin.. Batarya'nin altinda kendiliginden bir yirtilma olusmasi... ne kadar ilginc dimi? zannimca bilgisayarimin icerisinde fareler yasiyor...
ve karsinizdaaa cogu zaman kendi yazdigini bile okuyamayan mukemmel DVD-Writer'im... cok enteresan ama gercek kendi yazdigini bile okuyamiyor... hatta diger bilgisayarlarada okutmuyor o derece yani :)
eveeet istee simdi ULTRA FAST USB PORTLARIM... Ben bu bilgisayarimda hic bir zaman usb aygiti kullanmadim,kullanamayacagimda... ( Mouse Disinda ) O kadar superki bu USB Portlar herhangi bir USB aygiti taktigimda bilgisayara ( Bluetooth Aygiti , Webcam , Adsl Modem vs. ) aradan belli bir zaman gecince bazen 5 bazen 15 bazen 25 dakika bilgisayarin kendi kendine mavi ekran hatasi verip restart atmasi isin en ilginc tarafi...
ve son olarak Acer'a ve Acer'in Turkiye'deki tum teknik servislerine tesekkur ediyorumki butun bunlara kullanici hatasi dediginiz ve benden bunlarin tamiri icin para almaya calistiginiz icin... Bir notebook ile en fazla ne yapilabilirki??? ustune cikip tepinmedim yada top niyetine tekmelemedigime gore butun bunlar nasil kullanici hatasi olabilir??? hicmi arastirma yapmiyorsunuz??? hic mi internette forumlara bakmiyorsunuz insanlarin ne tarz problemleri var nelerden hosnut kalmislar gibisinden??? bir baksaniz gorursunuz bence kullanici hatasi mi yoksa urun hatasi mi... Bu bilgisayara yaklasik 1200$ para verdim ( Windows XP'siz ve Notebook Cantasiz ) ve simdi kendi kendime dusunuyorum... 1200$'in hakki bu mudur? yani butun bunlardan sonra mutlumu olmam lazim bir Acer Aspire bilgisayarim var diye yoksa bu bilgisayari kaldirip atmammi gerekir? ( iste bu kullanici hatasi ) =)))
Acer'i ve Acer'in Turkiye'deki teknik servis sahalarini siddetle kiniyorum... acer'a bu yazimin aynisini ingilizce olarak yolladim.. bakalim ne cevap gelicek cok merak ediyorum... Simdiden herkese cok tesekkur ederim...