Bir sonraki mini-notebook jenerasyonu

CHIP Online
15-03-2009, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Netbook'ların geleceği ne olacak? CHIP Online bu sorunun cevabını vermek için geleceğe göz atıyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Bir- ... erasyonu_11444.html

Daha fazla model, yeni platformlar, daha iyi kullanım, uzun pil süreleri, HD-video oynatımı ve yenilikçi tasarım: Yeni mini notebook'lar seleflerini gölgede bırakıyor. Sizlere yeni nesil netbook'ların neler sunacağını şimdiden göstereceğiz.

Eee PC, Wind ve diğerleri geçen yıllarda bilgisayar dünyasını alt üst etti: Ebatça ufak olan bu notebook'lar tabiri caizse kapış kapış satıldı, firmalar ürün talebine yetişmekte zorlandı. Hatta mini-notebook'ları tanımlayan "netbook" kavramı hakkında kavgalar bile edildi. Dolayısıyla donanım üreticilerinin 2009'da bir sonraki nesil mini'lerin (biz hala netbook demeye devam edeceğiz) nasıl olacağına dair kafa yorması çok doğal.

Ufak notebook'ların temeli oluşturulurken genellikle DIN A5 formatında çalışıldı. Yeni nesil Atom işlemcilere rağmen Intel bile gardını iyi almalı. Zira AMD, Nvidia ve VIA da bu piyasaya müdahale edip yeni kreasyonlarla tüketicileri etkilemeye çalışıyor.

Güncel netbook eğilimleri
Şüphe yok ki, 2009 netbook'lar için çalkantılı bir yıl olacak. Sizin için netbook yenilikleriyle ilgili gerçekleri bir araya getirdik. İlerleyen sayfalarda en sıcak yeniliklere göz atabilirsiniz.


Tüm konu: Bir sonraki mini-notebook jenerasyonu


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Intel Atom platformu rakipleri tarafından alt edilebilecek mi?

osmanefe
15-03-2009, 18:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,693 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Tartışıyoruz: Sizce Intel Atom platformu rakipleri tarafından alt edilebilecek mi?

edilir çünkü intel nvidia gibi bir firmayla ortak değil amd nin bir + sı var işlemcilerine 3 d now özelliği birde ati ile ortak ati yonga üretir amd işlemci bu şekilde hem grafik hemde küçüklük bakımından öne geçmiş olur