Bir Sosyal ağ sitesi açıcam..

ihsanhamza
24-12-2011, 22:54   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Mrb arkadaşlar,

Uzun zamandır kafamda bir sosyal ağ fikri dönüp dolaşıyor.. fakat biliyorum ki Google, Microsoft ve niceleri bile bu konuda yetersiz kalırken ben hiç bi yere varamam.

istedim ki bi sosyal ağ açayım. Fakat bu ağ kısıtlı olacak. İlk etapta benim belirlediğim 100 kişiyle kullanacağım bu ağı eğer talep olursa veya sistem hoş olursa sistemi geliştirebilirim. İstediğim sitede bir mail servisi olmasını da istiyorum, yani her kullanıcı kaydolduğu kullanıcı adıyla otomatik bi mail adresi de almış olacak ve gelen kutusundan takip edebilecek vs. Kendi serverimi kursam daha mı mantıklı olur? ya da şöyle sorayım kendi serverımı kurmak için nasıl bi yol izlemem gerek bu konuda yardımcı olacak birileri varmı? bulunduğum şehir Gaziantep. İş ciddiyete binerse Bulunduğunuz şehre de gelebilirim. Bu arada Web tasarım vs. gibi işlerde profeesyonel değilim.

Tiktak
24-12-2011, 23:14   |  #2  
Taze Üye
12 mesaj

kendi kendine server açmak istiyorsan apache öneririm ama yalnızca apaceyi profesyönel olarak bilmek bile bir gelir kaynağıdır. Tanıdığım bir kişi profesyönel olarak yapan (hastanelerin apache serverlerini yapıyor aynı zamanda türkiyedeki en iyi 10 site listesine girmiş bir sitesi vardı ) var ancak biraz önce söylediğim gibi bedavaya yapmaz ilgileniyorsan mesaj atarım

juglans regia
20-01-2012, 01:19   |  #3  
Yeni Üye
20 mesaj

İşin teknik kısmını halledecek çok kişi bulursun ama konsepti belirledin mi? Nasıl bir şey olduğunu merak ettim.