Merhaba chip dergisinin eski sayısının birinde, çift tıklanınca bilgisayarı kapatan bir program buldum. Ancak bilgisayarı "windows kapatılıyor" ve "ayarlarının kaydediliyor" ekranı gelmeden çift tıklayınca direk kapatıyor. Bunun bilgisayara bir zararı varmıdır?
bir zararı varmı?
o program inanmazsın bana lazım aradım taradım bulamadım geçen ay
benim de bir bilgisayarı o şekilde kapatmam lazım
upload edebilirmisin
eğer zarar vereceğinden şüpheliysen bu kısayolları indirip kullanabilirsin
http://www.fileupyours.com/view/288571/shutdown.rar
o programı önceden kullanmıştım şu anda elimde yok. Bende arıyorum ama bulamadım. dvd de elimde değil.
Sanırım chip dvd'sinin 2008 yada 2009 sayılarından birindeydi. Aramaya devam ediyorum bulunca upload ederim.
çok sağolasın ben ismini bile unutmuştum programın öyle aranıp duruyordum
Valla zararı varmı yokmu bilemem ama program müthiş bir şeymiş paylaşım için teşekkür ediyorum ve ayrıca mcfaee23 arkadaşım sanada sormak istiyorum bu program bunu nasıl yapabiliyor ve aynı şeyi windows içinden ayarlar ile yapabilirmiyiz ?
bu tarz programlar zaten windows'un nimetlerinden yararlanır.Nasıl bir ayarı değiştirerek bunu yapar tam bilemiyorum ama zararı olmadığını o ekranları göstermeden ayarları kaydettiğini düşünüyorum.
Bunu düşünmeme sebep olan olay yeniden başlatma isteyen bir ayar yapıp reset tuşuna bastığınızda windows açıldığında yaptığınız ayarın geçerli olmadığını görürsünüz.Bu herkesin başına en az bir kere gelmiştir.
Bu program da böyle birşey yok yani kaydedip çıkıyor
restart olayı programda reset gibi davranıyor ama sağlıklı restart ediyor.
Kapatma da direk güç kesmek gibi değil
bu tarz programlar zaten windows'un nimetlerinden yararlanır.Nasıl bir ayarı değiştirerek bunu yapar tam bilemiyorum ama zararı olmadığını o ekranları göstermeden ayarları kaydettiğini düşünüyorum.açıklama için teşekkür ederim mcafee23,seninde onayından geçtikten sonra artık gönül rahatlığı ile kullanabilirim bu programı,sağolasın.
Bunu düşünmeme sebep olan olay yeniden başlatma isteyen bir ayar yapıp reset tuşuna bastığınızda windows açıldığında yaptığınız ayarın geçerli olmadığını görürsünüz.Bu herkesin başına en az bir kere gelmiştir.
Bu program da böyle birşey yok yani kaydedip çıkıyor
restart olayı programda reset gibi davranıyor ama sağlıklı restart ediyor.
Kapatma da direk güç kesmek gibi değil
Bu programı hatırladım. Ama bana sanki elektirik keserek yapıyormuş gibi geldi. Yani bir benzetme... Elektirikler gidip gelince bilgisayar aniden gider ya :)
Denedim ve bilgisayarı açtığımda IE bana son otorumu kurtar ve giriş sayfası diye seçenek çıkarttı. Sanırım bütün uygulamaları kapatmadan bilgisayarı kapatıyor, yeniden başlatıyor..
Hızlı ama içime sinmedi.
reset tuşuna basınca
elektriği keserek veya açma kapama tuşuna basılı tutarak bilgisayarı kapattığınızda windows ilk açılışta windows hata kurtarma ekranı (güvenli mod/windows'u normal başlat)görüntülenir yani hemen tepki verir
bunda böyle birşeye rastlamadım
açık programlara müdahale etmediği doğru ama onları da siz kapatırsanız problem olmayacaktır.
reset tuşuna basınca
elektriği keserek veya açma kapama tuşuna basılı tutarak bilgisayarı kapattığınızda windows ilk açılışta windows hata kurtarma ekranı (güvenli mod/windows'u normal başlat)görüntülenir yani hemen tepki verir
bunda böyle birşeye rastlamadım
açık programlara müdahale etmediği doğru ama onları da siz kapatırsanız problem olmayacaktır.
O zaman rahatça kullanılabilir.
Ama nasıl yapıyor anlamış değilim...
bana reset tuşuna basma değilde power tuşuna basılı tutarak kapatma gibi geldi. Çünkü programın simgesini tıkladıktan 4-5 saniye sonra bilgisayar kapanıyor. Power tuşuna 4-5 saniye basılı tutulduğundada bilgisayar kapanıyor.
ama o şekilde kapatıldığında ne olacağını önceki mesajlarımda yazdım
windows bir daha ki açılışta tepki verir
4-5 sn' de zaten programın oturumu kaydetmesi için yeterli bir süre
illa ki o janjanlı ekranları göstermesi gerekmiyor
power tuşuna basılı tuttuğunuzda sistem süreyi sayar 3-4 sn olunca elektriği kesmek istediğinizi anlar.
Yoksa kısa süreli tek basışta normal şekilde kapanması gerektiğini bilir.Bu ayrımı bilgisayarın anlayabilmesi için eylemler farklı planlanmıştır.Yoksa elektriği kes deyince 5 sn beklediği falan yoktur
Ayrıca işletim sisteminiz nedir bilmiyorum ama program xp ve 2000 için yapılmıştır.Diğerlerinde de çalışır ama asıl yapılma amacı xp'de oturum/windows kapatılıyor ekranında geçen sürenin daha çok olması ve bu ekrandaki donmaların geçilmesidir
Win7 ve vistada kapanış zaten iyi sürelerdedir.Bence bu işletim sistemleri için gerek yoktur ama vista için hızlı açan bir program şarttır :)