Bireysel mobilitenin geleceği: BMW i

CHIP Online
31-10-2012, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

BMW'nin geleceğin teknolojilerini barındıran inanılmaz otomobil konseptini yerinde inceledik!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bir ... gi-bmw-i_36731.html

Resimlerle: BMW'den teknoloji harikaları!

BMW i konseptinin elektrikli sportif üyesi BMW i8 Autoshow 2012 için özel olarak Türkiye'ye getirildi. Sürdürülebilirlik ve bireysel mobilite çözümleriyle donatılan araç, elektrikli otomobil dünyasında bir çığır açacak ve meraklıların tüm ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte. Düşük emisyon hacmi ve kullanıcıların günlük hayatını kolaylaştıracak mobil teknoloji sistemlerine sahip olan BMWi8'in 2014 yılında satışa sunulması planlanıyor. Dün Borusan Otomotiv İstinye'de düzenlenen basın toplantısında görücüye çıkan BMWi8 otomobil meraklılarından tam not aldı.


Yeni bir milat


Düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız BMWi'nin çağın gereksinimlerine her açıdan cevap verdiğini belirterek, "Bugün doğal kaynakların azaldığı ve mobil yaşamın hayatın her alanında etkin olduğu bir dünyada, tüm bu taleplere cevap verebilecek bir konseptin temsilcisi olan BMWi8'i sunmaktan gurur duyuyoruz" dedi.   Toplantıda konuşan BMW i Proje Yöneticisi Manuel Sattig ise gelişim ve dönüşümün birleşmesiyle geleceğin teknolojilerini yakalamayı başardıklarını belirterek, "BMW i ile sürdürülebilirlik konusunda yeni bir milat yaratmanın yanı sıra, bireysel mobilite konusunda da bir milat yaratıyoruz" dedi. BMWi'nin 360 derece elektrikli konsepti sayesinde, elektrikli araç sahiplerinin tüm sorularına yanıt verdiklerini kaydeden Sattig, "Sunduğumuz tüm teknolojik çözümlerin yanı sıra, müşterilerimize eşsiz ve yeni bir mobil yaşam tarzı vaat ediyoruz" diye konuştu.


Hafif ve dayanıklı


BMW i8'in dış gövde panellerinde karbon-fiber kullanımı aracın hem hafif olmasını hem de dayanıklı olmasını sağlıyor. Tamamı LED teknolojisi kullanan aydınlatmanın haricinde gövdesi üzerinde de LED ışıklandırmalar bulunuyor. BMWi8 131 beygir güç üreten ön taraftaki elektrikli motoru ve buna ek 223 beygir güç üreten benzinli motoruyla şimdiden otomobil severlerin hayallerini süslüyor. 0-100 km'ye 5 saniye gibi kısa bir sürede çıkabilen aracın maksimum hızı ise 250 km. Bataryalarının şarj süresi 1 saat 45 dakika olarak belirtildi.


&lt;span style="text-decoration: underline;">BMW i8 Concept'i ve fazlasını, galerimizde yakından görün!</span>


BMW i, ileriye dönük otomobiller ve ulaşım hizmetlerini, ilham veren tasarımı ve otomobillerde özellikle sürdürülebilirlik konusunda odaklanan yeni premium özellikleri temsil ediyor. BMW Group özel olarak tasarlanmış otomobil konseptleri, tüm tedarik zinciri boyunca sürdürülebilirlik ve tamamlayıcı mobilite hizmetleri dahil olmak üzere BMW i ile bütünsel bir yaklaşım benimsiyor. İki üstün otomobil konsepti olan BMW i3 Concept ve BMW i8 Concept, BMW i'nin bireysel mobiliteye yaklaşımının gelecekte nasıl görüneceğini ortaya koyuyor.


BMW i8 Concept: Duygusal, dinamik ve verimli.


BMW i8 Concept spor otomobillerin yeni neslini temsil ediyor; benzersiz plug-in hibrid konsepti içten yanmalı motor ile elektrik motorunu bir araya getirerek çok düşük yakıt tüketimi ve egzoz emisyonu sağlarken mükemmel dinamiklikte sürüş deneyimi sunuyor.


Tamamen elektrikle çalıştırıldığında BMW i8 Concept 35 km'ye kadar menzil sunuyor. 2+2 koltuklu spor otomobil olarak tasarlanan BMW i8'in tasarımı duygusal çekiciliğe sahip. BMW i8 Concept'in hızlanma becerisini ilk bakışta net bir şekilde ortaya koyan orantıları ise dinamik performansını yansıtıyor. Aynı şekilde iç tasarımı da BMW i8 Concept'in sportif karakterini gözler önüne seriyor. Kokpitin tasarımında sürücü odaklılık ilkesi bir BMW Group otomobilinde daha önce tanık olunmamış yoğunlukta uygulandı. BMW i8 Concept'te sürücü koltuğu etkileyici bir sürüş deneyiminin merkezinde bulunuyor.


BMW i8 Concept ayrıca otomotiv sektöründe aydınlatma konusundaki gelişimin bir sonraki mantıklı adımına işaret ediyor. Farları, yolu lazer ışığı kullanarak aydınlatıyor. Güneş ışığı veya diğer yapay ışık kaynaklarının aksine, bu lazer ışığı geleneksel LED farlarından binlerce kat daha yoğun olan ve neredeyse paralel ışık huzmeleri üretir. Bu özellikler enerjiden tasarruf sağlarken yepyeni işlevlerin kullanılabilmesini sağlıyor. LED farlara oranla enerji tüketimi yüksek sistem verimliliği sayesinde yarıdan fazla oranda azaltılmıştır.


Tüm Konu: Bireysel mobilitenin geleceği: BMW i

Resimlerle: BMW'den teknoloji harikaları!

Kaynak: www.chip.com.tr