Slm arkadaşlar.Ben yaklaşık 2 yıldır pc kullanıyorum.Benim bilgisayar ile ilgili rahatsız edeci bi sorunum var.
Bu sorun kış ayında oluşmaya başladı.birgün bilgisayarı açtım birde baktım ki bilgisayardan sanki motor geçiyor muş gibi bir ses çıkıyor.Bu ses beni rahatsız ediyor.Bi 5 dk sonra ses kesiliyor pc tıkır tıkır çalışıyor.Kasayı açtım belki kablo filan çarpıyordur diye düsündüm ama kablo da değil.
Bir bilen varsa lütfen cevap yazsın yoksa pcyi bilgisayarcıya götürecem sesi kessin ne yaparsa yapsın diyecem..
Biri Bi baksın Yoksa Kafayı Yiyecem..
kapalı kutu gibi soru sormuşsun ben gene ihtimalleri sayayım
akstra fanların tozlanmış tozları kavradıktan sonra sesi kesiyor olabilir
işlimci fanın ses çıkarıyor yada psu fanın dan kaynaklanıyor olabilir hdd den motor gibi gürültü gelmez yada cd room açılışta okunurken böyle bi ses çıkarıyordur disket sürücüler açılışta kötü bir ses çıkarır lar ayrıca
Değerli arkadaşlar motor gibi dedim ama o işin abartısı.Yani ses biraz yüksek.
Hepinize teşşekkür ederim.
kasayı aç ve sesin nereden geldigine emin olarak bak kablolara dikkat et bi toz temizligi yap bence o ses fanlarla alakalıdır
Bende öyle düsünüyorum.Ama ben ilk önce kasayı açıp sesin nerden geldiğine bi netlik getireyim
Yanıtlar için tessekkür ederim.
Kardeş İşlemci fanıdır O.. Güzel bi yağla bişey kalmaz ;)
bizim kasa fanıda aynı sesi çıkarıyordu baktım sonra anladım ki 4 delik var 2si küçük 2si büyük bizim fan büyük 2 vidayla duryor yani iki vida tutmuyor fan çalışınca kasa da titriyor o da ses çıkarıyordu o boşta duran iki deliğe kalınca bir yara bandı yapıştırdım bayağı bir azaldı
sesin kesilip durmasının sebebi sıcaklıktan olabilir.Çünkü fanların çoğu ototmatik çalışır işlemci ısınınca rpm ayarını yükseltir ve daha hızlı döner buda daha fazla ses demektir.işlemci eski ısısına dönünce rpm ayarını düşürür ve daha sessiz çalışır
yaşayan olarak arkadaş fanlardan biri bozulmuş değiştir veya 3 fanlıysa kasan bozuk fanı tesbit et soketlerini çıkar sorun kalkar ya ısınırsa diye tereddüt etme ısınmaz....
emre__bizim akarabada da var oda ilk çalışırken çok ses yapıyo power fanı dediler değişti aynı işlemcidir dediler gene aynı ama ilk taktıklarında kesilmiş kesin işlemcide bişiyler var ama :Evet benim işlemci fanında iki delik vida ile kapaı.ama diğer iki delik boş.Bi bakalım.Vida buldumsa takarım.Bulamadımsa mecbur kendi yöntemlerimizle yapacaz