Öncelikle o cdnin önerisini ben verdim ve başka işletim sistemiyle aç demedim fakat yukarıyı okumadığın için yada bu konuyla alakalı bilgin olmadığı için boş ve mevzudan uzak bir karalama yapmışsın.
Sana açıklayayım.
Bilgisayar şifreleme esnasında elektrik kesintisi nedeniyle kapanmış hal böyle olunca yoğun HDD aktivitesi içinde veri işleme yarıda kalmış dolayısıyla HDD nin o an kullanılan kısımda BAD SECTOR yada bozuk verili kısım olabilir, amaç Hiren's Boot CD ile açıp uygun program ile HDD üzerinde olabilecek mevcut hataların giderilmesi ve sonra windowsu açıp şifrelerle tekrar açmaya çalışmak.
Şifre ve kurtarma anahtarı zaten arkadaşın elinde mevcut ve şifresini girdiği zaman "Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi" uyarısı çıkıyor. Nedir bu uyarı? G/Ç genellikle takılan cihazların kablolarında olan sorundan kaynaklanır fakat bana bu durumda hiçte öyle gelmedi. Dilenirse HDD kablosunun yerini değiştirebilirsiniz (primary yada Secondary).
Buradaki amaç ilk başta fiziksel olarak hatanın giderilmesidir!!!
Ben gerekli cevabi verdim arkadasim elektrik gitmesi falan sorun degil adam sifreyi basta yazmis islem sirasinda elektrik gitse dahi sifresi gecerli.
Boot cd olayina gelince mantigi sadece yedekleme yada Hd onarmak olsa dahi gereksiz bir durum
Arkadasin sorununa care olamaz boot cd, linux, Mac os ne kurarsa ne yaparsa yapsin
sadece 2 yöntem var ya hack olayi varmi bilmiyorum, yada sifreyi hatirliyacak.
Hard diskte bozuk sector hatasi chkdsk ilede düzeltebilir yada Vista ve Seven zaten o durumlarda acilista bunlari oto düzeltmek icin ekran cikartiyor ve bozuk sectoru tamir imkani yoksa iptal ediyor.
Tartismaya girmek yada seni hedef alan bir yorum yapmadim neticede sende bende yardimci olmak istemisiz msg sana özel degildi yani.
Ama o sekilde olmaz dostum bu arkadas bir sekilde sifre ve kurtarma icin hatali bir tusa basti caplock acik kaldi yada o tarz bir sey neyse kusura bakma msg amacim sana özel degil geneldi afedersin