ben sımdı bıtlocker ıle d surucusunu sıfreledım . yapılması gereken herseyı yaptım . benım sormak ıstedıgım sey su . d surucusunu sıfreledıgım halde d surucusune rahatca gırebılıyorum . bu ozellık baska amaclımı kullanıyor . bunu acıklayabılırmısınız . suan d surucusune sıfre koydum .koymus oldugum sıfreyı hatırlıyorum ve flash bellege bı not defterı seklınde bazı sıfrelerı oraya aktardı . bakın resım bu ..
bitlocker hakkında
format atın bilgisayara bakalım girebilecek misiniz ? :)
format atarsanız yada hard diskinizi başka bir bilgisayarda çalıştırmaya çalışırsanız ,şifre soracaktır..
Ya şifreyi gireceksiniz yada hard diski biçimlendireceksiniz..
Eski konularımdan bir tanesi bu bitlocker..:)
Bir şifre koydum diye 300-500 gb arası dosya kaybettim , yanlışlıkla :)
ben soyle sanıyorum ; benden baska hıckımse o surucuye dokunamasın ıstemıstım . ıcınde onemlı setup arsıvlerım vs vs dosyalarım var bazen yıyenımın gazabına ugruyor . sanıyede 50 tusa basarak sılmeyı becerıyorda. aslında ben suan d surucusu sıfre onayı ıle acılmasını beklıyordum. vede herhangıbır pc korsanına karsı korunma yontemı olacagını dusunmustum .
Bitlocker a bakın denetim masasından şifre koyduğunu yerden..Orada sizin istediğiniz ayar yokise , sizin istediğinizin olması için , format atmanız gerekiyor.. :)
yanlız dikkat edin , format atmadan önce D sürücüsüne şifrenin bulunduğu not defterini atmayın ki ben öle yaptım :)
ben o not defterını flash bellege yukledım . flash bellege yukle dedım oraya attı dırekt . hdd den gıtse bıle programla gerı getırmesı kolayda oda epeyce bır zaman alıyor. aman amann kalsın format atmak ..seytan kulagına karsı wındows7 den memnunum kaspersky ıle bırlıkte cok guzel calısıyor . bırde soyle bısı yaptım ....
İşlem Merkezi'ni açın. Merkezin sol kenarında "Kullanıcı Hesabı Denetimi ayarlarını değiştir" seçeneğini bulacaksınız. Sonrasında çıkan pencerede kaydıracı en üst seçeneğe, yani "Her zaman uyar"a getirin. Böylece işlemlerin siz farkında olmadan yönetici haklarına sahip olmasını engellemiş olursunuz; zira Kullanıcı Hesabı Denetimi her işlem sırasında sizi uyaracaktır.
Yine başlat menüsüne "secpol.msc" komutunu vererek Güvenlik İlkelerine geçiş yapın. Aradığınız ayar "Yerel ilkeler | Güvenlik seçenekleri | Kullanıcı hesabı denetimi: Yönetici onay modundaki yöneticiler için yükseltme isteminin davranışı" arkasında gizleniyor. Girdiye çift tıklayın ve değerini "Güvenli masaüstünde kimlik bilgilerini iste" olarak değiştirin.
bunuda burda okudum benden habersız hıcbır programı yukleyemıyorlar :D sılemıyorlar . pcmı acamıyorlar . msn ye bıle gıremıyorlar :D d surucusune erısım saglanabılıyor sozde sıfre koydum keske bu ıstedıgımde olsaydı ... yınede wındows 7 harıka olmus ...