arkadaşlar usb belleğimi bitlocker yardımı ile şifrelemeye çalışıyorum ancak %83,8 de duraklıyor ve ben ne kadar devam et desemde hep duraklıyor.
bu sorun neden kaynaklanıyor acaba yarın belleğimi okula götürmem gerekiyor ve bu akşam şifreleme yapmam şart
Bitlocker sorunum var?
arkadaşlar usb belleğimi bitlocker yardımı ile şifrelemeye çalışıyorum ancak %83,8 de duraklıyor ve ben ne kadar devam et desemde hep duraklıyor.Okuldaki bilgisayarda Windows 7 veya Vista Ultimate kullanılmıyorsa ve siz "Bitlocker" şifreleme sertifikasını da taşımazsanız zaten okulda açamazsınız o dosyaları.
bu sorun neden kaynaklanıyor acaba yarın belleğimi okula götürmem gerekiyor ve bu akşam şifreleme yapmam şSon Düzenleme: Süleyman. ~ 10 Ocak 2010 15:49
yani demek istediğiniz bitlocker şifreleme sertifikası şart.
okuldaki bilgisayrların tümü windows xp home edition.
biraz daha açabilirmisiniz ayrıca bu sorun neden çıkıyor acaba belki ilerde tekrar bitlocker kullanabilirim ve bu sorun çok canımı sıkıyor.
belleğimin formati şu an NTFS
yani demek istediğiniz bitlocker şifreleme sertifikası şart.Sorunun neden kaynaklanabileceğini bilemiyorum. Ama başka şifreleme yazılımı kullanın bu durumda. Ben "Safeguard Private Crypto" tavsiye ederim. Tek seferde 2 GB'tan fazla veri şifrelemeyin yeter. Sertifika da gerektirmez, sadece programı kullanacağınız bilgisayara kurmak yeterli.
okuldaki bilgisayrların tümü windows xp home edition.
biraz daha açabilirmisiniz ayrıca bu sorun neden çıkıyor acaba belki ilerde tekrar bitlocker kullanabilirim ve bu sorun çok canımı sıkıyor.
belleğimin formati şu an
ben şöyle birşey istiyorum belleğin tümünü şifreleyeyim eğer kaybolma gibi bir durum olduğunda bulan kişi de açamasın.
bunu yapmam çok önemli son zamanlarda belleğimi bir yerlerde unutabiliyorum
Sürücü şifreleme yazılımları bildiğim kadarıyla hep aynı mantıkla ve sertifikalar ile çalışıyor. Önerdiğim yazılım ise dosya bazlı şifreleme yapıyor ve şifreyi bilmeyen verilere ulaşamaz. Belki kırmak için mücadele vermesi lazım...
teşekkür ederim sorunum ile mükemmel ilgilendiniz bitlocker yerine bu programı kullanıcam.
tekrar teşekkür ederim SÜLEYMAN.