hadi zor oldu gecen sorum kimse birsey yazmadi..
bari biriniz hangi durumlarda blade cozumu ve hangi durumlarda em64t cozumu secilmesi gerektigini aciklasin
Blade mi Emt64 mu?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Kardeş bak alınma ancak burası DONANIMın GENEL bölümü.
Eğer kimse ki bunların içinde bende varım sana cevap vermemişse demek ki hiçbir fikrimiz yok. Ben burada herkese yazabileceğim kadar ve olabildiğince yeterli bilgi paylaşmaya çalşırım ancak dediklerinden bir tek Em64T nin Intel İşlemcilerdeki 64 bit programları çalıştırmaya yarayan bir kod çözücü olduğunu biliyorum.
Bilen biri çıkarsa emin ol cevapsız bırakmaz seni.
Kolay Gelsin
Ne bu ya sınav mı oluyoruz? Bilsek neden yazmayalım?
arkadaşlar hafiften bir" ben başka forumdanım buforumada bir balık atayım kıyas yapayım ak şey kara şey ortaya çıksın "kokusu alıyorum gibi gibi.Bu arada açıklamamamı istiyorsun; blade bir çizgi roman kahramanıdır ve sinemaya uyarlanıp 3 adet seri haline getirilmiştir.Bu arada blade adında bir karakter var knight online da bende bir tane karakter açaçam zaten.Al sana cevap...Anladığım kadarıyla arkın amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek...
Blade: IBM Blade Server
EM64T: Extended Memory 64-bit Technology; Intel islemcilerine AMD64 teknolojisinin ilave edilmesi
Baska bir zaman sana Server ne zaman ve bir islemci ne zaman kullanildigini anlatirim!
Daha zor soru bulamadin mi? Cok zorlandim.....[:o)]
Ben Blade in ne demek olduğunu bilmiyorum ancak Em64T yi biliyoru.
İlk olarak Itaniumlarda daha sonrada 775 lerde geldi.
Ve tbc magic amd64 teknlojisi nedir?
Sen 64 biti amd nin bulduğunu felan mı düşünüyorsun?
Ya da bu kodu çözebilecek işlemciyi ilk amd nin ürettiğini? Öyle olsa Intel Amd ye telif hakkı türü birşey ödemek zorunda kalırdı. Bu sadece bir üretim biçimi ve Intel elinde olmasına rağmen piyasaya göre BİLEREK geç sürdü böylece daha fazla para kazandı amacıda buydu zaten. Insanları aslında kazıkladı bu kadar basit.
"Intel hatte die AMD64-Architektur bereits vor einiger Zeit im Rahmen eines Lizenzaustausch-Abkommens mit AMD lizenziert, im Gegenzug darf AMD die Intel-Technologien SSE2 und SSE3 in ihre Prozessoren integrieren."
Intel bir süre önce AMD64-mimarisini AMD ile yapilan bir karsilikli lisans anlasmasi ile lisansini almistir. Buna karsilik AMD Intel'in SSE2 ve SSE3 teknolojilerini islemcilerine ilave edebilir.
//EM64T ve IA-64'ü birbirine karistirmak ayri bir olay.//
"Intels hauseigene IA-64-Architektur für den Desktop-Einsatz (ist) zu teuer ... zum anderen hatte aber auch Microsoft signalisiert, dass sie außer AMD64 keine weitere 64-Bit-Architektur auf dem Desktop unterstützen würden. Diese Entscheidung zwang Intel das erste Mal in der Firmengeschichte, Technologie des Hauptkonkurrenten AMD in ihren eigenen Produkten anzubieten."
Intel'in kendi IA-64 teknolojisi desktop PC'ler icin cok pahali oldugu icin ... ve Microsoft AMD64 disinda baska bir 64-Bit mimarisine dayanan desktop isletim sistemi piyasaya sürmeye düsünmedigi icin, Intel sirket tarihinde ilk defa bir basta gelen rekabetci sirketin teknolojisini kendi ürünlerinde sunmak zorunda kalmistir.
Artik "Blade" ne oldugunu kendin bul. Önceden sana bir fikir vermistim!
peki anladim bilgili bir arkadasimizsin cahilligim icin ozur dilerim onlar arastirmamin ilk gunleri idi.
bana peki x mimarisinin sagladigi unique islevlerin ne oldugunu soyler misin?
ya da boyle birunun yaniti su mu olur bir server'in mainframe gibi kullanılabilmesi, 7/24 hizmet verebilme, kolay hizli ve ucuz ölçekleme..
yoksa baska bir cevabimi var sorunun?
ya da soyle diyim x mimarisi ile yapilan ama baska hic bir sunucunun yapamadigi olaylar nedir?
Sorunun cevabi su: Blade Server nedir? Mainframe Nedir? Özellikler nedir, farklari nedir? Sana bir ip ucu daha: LPAR nedir?
Eger bu sorulara bir cevap bulabiliryorsan o zaman sorun cevaplanmis olur. (Cevaplar cok kisa ve cok net!)
Ayrica x mimarisi diye birsey yok, ancak x86 mimarisi diye birsey var.
(Not:8086,80186,80286,80386 vs. >> x86)
alıntı:
Gönderen : TBCMagicSorunun cevabi su: Blade Server nedir? Mainframe Nedir? Özellikler nedir, farklari nedir? Sana bir ip ucu daha: LPAR nedir?
Eger bu sorulara bir cevap bulabiliryorsan o zaman sorun cevaplanmis olur. (Cevaplar cok kisa ve cok net!)
Ayrica x mimarisi diye birsey yok, ancak x86 mimarisi diye birsey var.
(Not:8086,80186,80286,80386 vs. >> x86)
yani tyln_altug hocam ; hocam diyorum çünkü sen bu gidişle test sınavı bile istersin yani; biz burda neden si... yarıştırmaya uğraşalım.Sen bu kadar derya denizsin bu bilgilerini paylaşmak yerine ssorularınla kalabalık yaratıyorsun.İnsanlar burda rutin problemlerine çözüümler arıyorlar,bu konuda bilgili insanlarda arkadaşların feyizlenmesine paralarını boş yere harcamalarına engel olmaya çalışıyor.
safri arkadasim sen hic korkma! Ben seni bu dersten cakmani hic istermiyim? :->
Aslinda bu konu hemen cözülebilirdi. Fakat karsindaki insan konuya hakim degilse ve sag-soldan bilgiler toplayip birbirine sokar(EM64T-IA64), sonuc olarak ne ögrenmek istedigini kendisi bile bilmiyorsa durum ancak bu olur.
Ha bir de "...cozumu secilmesi gerektigini aciklasin" emri verilirse olay bu boyutlara tasinir.
Bu konu benim icin kapandi. Kendisine gerekli sorulari sordum ve eger cevap bulamiyorsa kendisne bu konudan uzak kalmasini tavsiye ediyorum.
TBC X mimarisi= X architecture bu IBM'in xserisi sunucularinin mainframe ozelliginde calismasini saglayan bir mimari..
bu arada blade serisi de intel islemcili oldugu icin xserisinin bir uyesi olarak da kabul edilebilir..
bu arada size sordugum sorularin yanitlari bilsem sormazdim..
birileri yardimci olmak yerine de isi yokusa suruyor..
tbc benim sordugum soruya yanit verebilip de vermiyorsan ayip, cunku bilgi paylastikca cogalir..
yani tek diyecegin arkadasim sole sole bir server icin em64t cozumu uygundur su su yuzden, sole sole bir durum icin blade cozumu uygundur..
kardesim em64t nin bir teknoloji blade in de sunucu oldugunu bilmekteyim ama em64t teknolojisini icermeyen blade sunucular da olmasi lazim.. ben blade kullanirken hangi durumda em64t lazim onu ogrenmek istedim..
yardimci olursan sevinirm