3d animasyon yapmak istiyorum ama hiç bişey bilmiyorum.İnternetten blender programını indirdim animasyon yapmak için.Kullanım videolarına bakarken blenderla oyun da yapılabildiğini gördüm.İnternette araştırdım sadece birtane türkçe anlatımlı blenderla oyun yapımı videosu buldum.Ama oda çok az anlatıyor sadece birkaç şeyi.Yinede ben videoda gösterilenleri yaptım programı kullanmasını bilmediğim bu tip işlere ilk girdiğim için kurcalayıp bişey yapmaya çalıştım.Ama ben daha fazla ilerlemek istiyorum blenderla oyun,animayon yapımını anlatan bildiğiniz türkçe video var mı?(internette blenderla ilgili türkçe şeyler buldum ama animasyon yapımını anlatan bişey bulamadım.) Bir kaç tanede ingilizce videoya bakıp bişeyler yapmaya çalıştım ama türkçe anlatımlı gibisi yok yaptığım örnek çalışmam bu sanırsam oyun benzeri bişey http://hotfile.com/dl/101338320/bf06330/OYUN.rar.html
Blender da oyun yapımı
Animasyon için önce ses efektleri ve sesleri bulun.Karakterlerin konuşmalarını yapın.Ondan sonra karakterlerin animasyonlarını yapın(En uzun süreçtir 2 dklık bir üç boyutlu animasyon bile 1,5 ayınızı alabilir).Ondan sonra beleş bir map editor bulun.Mapı oluşturun(Buda uzundur.Tabii ayrıntılı olacaksa).Timelinede hepsini birleştirin.film olarak export edin.
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
43 mesaj
Arkadaş Sen oyun yapmak istiyorsan blender değil oyun motoruna ihytiyacın var. Ben sana Gamecore öneririm fakat paralı
onedenle dark basic game studio ile başla...
3d modelleirni .3ds veya .x olarak export edip kodla oynuna ekliyeceksin...
Yardıma ihtiyaç olursa bikaç kod biliyom.