Blizzard: 5.000 hilecinin acı sonu!

CHIP Online
05-10-2010, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sen misin hile yapan? Oyun devi Blizzard, hile yapan oyunculara çözümü bakın nerede buldu...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/bliz ... aci-sonu_22784.html

Resimlerle: Starcraft II - Stratejinin yeni kralı

Oyunlarda kullanılan "Hack"ler herkes tarafından bilinmekte. Çoğu zaman bütün oyuna vakit harcamak istemeyen oyuncular tarafından kullanılan hack programları, özellikle Blizzard gibi büyük bir firmanın oyununda kullanılınca cevap biraz sert olabiliyor.

Blizzard, SC II piyasaya çıktığı günden bu yana hack programı kullanan tam tamına 5.000 adet oyuncunun hesabını sildi. Bu duruma sebebiyet verense; sıkça kullanılan "maphacking" sistemi oldu. Tom Senior'un yaptığı açıklama gösteriyor ki bu program sayesinde oyuncular haritanın tamamını görebiliyor ve bu sayede oyun esnasında çok büyük bir avantaj sağlayabiliyorlar.

Hack kullanımı esnasında yakalanan bir oyuncunun ekranından görülen görüntülerse durumun ciddiyetini bir kez daha ortaya çıkardı. Saat 01:13 sularında yaptığı bir maçta oyuna başlar başlamaz haritanın diğer ucundaki bir bölgeye probe gönderen oyuncu, hızlı bir şekilde bu bölgeye kuruldu. Bu rahatlığının sebebiyse haritasının tamamını oyun başladığı andan itibaren görebiliyor olması.

Blizzard benzeri olaylara karşı tetikte. Her ne olursa olsun hack programlarına karşı kesin çözümler üretmeye devam edecek.


Tüm konu: Blizzard: 5.000 hilecinin acı sonu!

İzleyin: 7 dk'da 7 yıl

Resimlerle: Starcraft II - Stratejinin yeni kralı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Hile yapanların hesabını silmek doğru bir çözüm mü?

tevfikbahadır
05-10-2010, 19:19   |  #2  
tevfikbahadır avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
146 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

Mükemmel bir çözüm....
Bazı online oyunlarda şirketleer şikayet edilmedikçe hesapları bile kapatmıyorlar..Hile ve bot gibi açıkları kapatmaya yeltenmiyorlar bile.Zaten kapattıkları gün yenisi çıkıyor..Blizzard'ı tebrik ediyorum bu konuda.

huhuq
05-10-2010, 23:37   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
567 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

çözümü bu zaten ama kullanıcının kesin hack kullandığından emin olduktan sonra hesabının silinmesi gerekir.tüm oyunlar "online" yolunda tam güvenlik şart