Blu-ray üzerinde gelen ilk müzik albümü

CHIP Online
31-05-2008, 12:40   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

HD film ve oyunlar için en önemli alternatif olan Blu-ray, şimdi de gözünü müzik endüstrisine dikti.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Blu- ... ik-albumu_7135.html

Norveçli müzik yapımcısı 2L, Blu-ray disk üzerinde yayımlanan Dünyanın ilk müzik albümünü satışa sundu. Norveçli bir orkestra olan Trondheimsolistene'in albümü, 2L yetkililerine göre şimdiye kadar yaşanmamış kusursuz bir müzik deneyimi yaşatıyor. Albüm, kaliteli sesi çok boyutlu bir biçimde dinleyicisine sunabiliyor.

Blu-ray müzik albümü, şimdilik sadece PS3 ile dinlenebiliyor. L2 bu soruna karşı da bir çözüm geliştirmiş: Diskin sunduğu kusursuz sesi dinleyemeyecek olanlar için, kutuya bir de Super Audio CD formatında disk eklenmiş. Bu disk, şu an kullanılan tüm CD ve DVD çalarlar tarafından destekleniyor.

Tüm konu: Blu-ray üzerinde gelen ilk müzik albümü

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Blu-ray üzerinde yayınlanan albümlerin popüler olacağını düşünmüyorum, çünkü...

DeePBluESeA
31-05-2008, 13:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
281 mesaj

Pek de tutulacağını sanmam çünkü zaten insan kulağı bir CD ile DVD deki ses dosyalarının farkına varamazken nasıl olacakta 5 kat daha kaliteli olan bir sesin farkına varabilecek

Ama bu müzikler True HD yada Dolby HD miydi (2. yi tam hatırlayamadım) O zaman 7+1 Gibi uç ses sistemlerinde fark edilebilecek kadar fark ortaya çıkabilir (Sanmıyorum ama :) )

muztava
31-05-2008, 14:13   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
28 mesaj

bence de çok tutabileceğini zannetmiyorum. Ahmet Doğan'ın da dediği gibi zaten cd ve dvd yeteri kadar kaliteli. Ayrıca mp3 taşınabilirlik bakımından çok favori ve kullanışlı. Masrafları artırmanın bir alemi yok. Ha, büyük sunum ve gösterimlerde kullanılır orası ayrı. Ama zaten korsanın önüne geçilemezken maliyeti yüksek bir teknolojiyi kim alacak.

Bunun yanında HD televizyonaları da yüksek fiyatları yüzünden gereksiz görüyorum. HD Ready şu an için yeterli bir seçenek bence. Henüz digiturk dışında HD sunulan bir servis yok, aynı zamanda hd dvd'ler de yok, e ne diye HD TV alalım. Çok mu paramız var? Bu teknolojilerin iyice oturmasını beklemeden yatırım yapmamız yanlış olur.