Boeing 787 Dreamliner: Plastik uçağa erteleme

CHIP Online
27-06-2009, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Boeing'in dev plastik uçağı 787 Dreamliner, deneme uçuşu öncesinde bu hatayla sarsıldı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/boei ... erteleme_13571.html

Resimlerle: NASA'dan geleceğin uçak tasarımları

Boeing 787 Dreamliner yine gecikiyor. Fiber karbon ve plastikten üretilen orta boyutlu Dreamliner'ın bu beşinci ertelenen uçuşu. Gecikmenin sebebi ise mühendislerin yaptıkları son testlerde uçağın kanat ile gövde bağlantısında keşfettikleri bir zayıflık.

Biraz daha yapıştırıcı lütfen!
Boeing ise yaptığı açıklamada bu tür gecikmelerin uçak üretim aşamalarında doğal olduğunu ve mühendislerinin soruna uygun çözümler ürettiklerini, bunları da en kısa sürede uygulamaya geçireceklerini söylüyor.

Geciken uçakta kullanılan teknoloji ise hayli yüksek: Otomatik olarak kararan akıllı camlar, LED kabin aydınlatması, LCD ekranlarla donatılan "cam kokpit" ve dünyanın ilk kompozit/alüminyum/titanyum iskeleti. Gecikmeler ise Boeing için önemli. Çünkü Dreamliner için daha şimdiden 850 sipariş var.

Tüm konu: Boeing 787 Dreamliner: Plastik uçağa erteleme

Resimlerle: NASA'dan geleceğin uçak tasarımları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce 787 Dreamliner başarılı olabilecek mi?

samsamsa
27-06-2009, 12:36   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
677 mesaj

başarılı olur ama inişe geçerken sürtünmeden dolayı cok ısınır ve şekli değişebilir belkide eriyebilir..

ParanoiD
27-06-2009, 13:02   |  #3  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
1,900 mesaj

Başarılı olacaktır.Bu ertelemelerinde ben faydalı oldugunu düşünüyorum.Sonuçta uçaktan bahsediyoruz hataya yer yok.

uGuR.uK
27-06-2009, 20:06   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
samet713
başarılı olur ama inişe geçerken sürtünmeden dolayı cok ısınır ve şekli değişebilir belkide eriyebilir..
bunca zamandır onlarında aklına gelmiştir bence buGülümseme.

ReFeRaNSs
27-06-2009, 20:11   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,225 mesaj

A380 in  ilk kalkışını( satış yapıldan önceki test uçağının) izlemiştim discoveryde, kuyruğa sürtünmenin uçağa zarar vermemesi için bi parça koyuyorlar , fakat 4-5 mt daha uzun bir şekilde yere sürtüyordu. ki kaç tane mühendis var başında, bu uçakta aynı durum olursa bırak şekil bozukluğunu allah korusun ortada uçak kalmayablir.