bölüm oluşturma harddisk

HPQ-User
17-05-2008, 22:47   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

terminatör sormuş:
merhaba bilgisayarıma format attım harddisk bölümünü
oluşturamadım partition magic programı ile yapmayı istiyorum peki bu işlemi nasıl yapacağım dahan önce böyle bir program kullanmadım bana biraz yazarak tarif ederseniz sevinirim

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
microsoft windows xp home edition versiyon 2002 service pack 2

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

silenceandsilence
17-05-2008, 23:11   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
275 mesaj

Bence formatlamayı kurulum cd siyle yap zaten xp de vista da kullansan format ekranı gelecek o yüzden formatı ordan yap ekran gelince gelen ekranda oluşturmak istediğin bölümü seç boyutu ayarla (eğer normal kullanıcıysan xp için 25 gb vista için 35 gb yetecektir yok sıkı bir oyun fanatiğiysen xp için 35-40 gb vista için 50-55 gb lik bir alan yetecektir) boyutu ayarladıktan sonra xp de yavaş ntfs vista da oluştur de çözülecek sabit disk formatlanıp işletim sistemi kullnılacaktır
eğer işletim sistemin varsa sadece bölüm olüşturmak istyorsan windowsu kullan 3. parti yazılımlar tehlikeli olabiliyor arkadaşın 2 sabit diski silindi bilgisayarıma sağ tıkla yönet de disk yöneticisine gel bölümleri göreceksin boş olan bölüme gel oluştur de boyutu gir windows istediğin boyutta bölüm oluşturacaktır

tirex_x
17-05-2008, 23:13   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
445 mesaj

bence tekrar hdd ni yeniden biçimlendir ve sistemi yeniden yükle partition mağic programı ile bölümlemede problem yaşayabilirsin

serkanaslan
17-05-2008, 23:42   |  #4  
Yıllanmış Üye
228 mesaj

sizde ne dediğininizi bilmiyorsunuz yaaaaaaaa açıkçası ben bilmiyorum deyinsene beeee kardeşim

silenceandsilence
17-05-2008, 23:59   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
275 mesaj
serkanaslan
sizde ne dediğininizi bilmiyorsunuz yaaaaaaaa açıkçası ben bilmiyorum deyinsene beeee kardeş
Bilmemekle alakası yok disk biçimlendirme programlarını çok kullanıp dilimizin yanması sonucunda makul olan sonucu söylüyoruz zaten eger formattan bölüm atabiliyorsan ve de bilgisayar kullanabiliyorsan herhangi bir disk biçimlendirme programını da çok rahat kullanabilirsin ikisi atla deve değil ki aynı sonuç sadece kurulum cdsi değil ki disk biçimlendirme programı, bilgisayarda disk yönetimi, 98 fdisk hatta 2 tane disketten bile format atıp bölüm kurmusum sadece bunların içnde en makul olanı belirttim

tirex_x
18-05-2008, 13:32   |  #6  
Yıllanmış Üye
445 mesaj

çok ta umrumdaydı ne halin varsa gör. insan bi nezaket gösterir soruyu soran arkadaşımızda o yok