Bilgisayarı acdıgımda bu cıkıyor boot disk failure insert system disk and press enter format atmak istemiyorum ama format cd sini takınca pc calısıor sorun belki cozulur die tekrar yeniden format attım gene aynı yazı cıkıyor ve cd yi takmadan pc acılmıyor cd yi takıyorum entera basıorum onyukleme felan dio format atmak istemedigim icin biisi demiorum tabi pc calısıo ama CD TAKILI OLMADAN PC ACILMIYOR
boot diskfailure insert system disk and pres enter
windows harddiskinizi şu an görmüyor.Bios'u ve kasa içi kablolarınızı kontrol edin.HDD güç kablosu çıkmış olabilir.
Windows kurulumunun başlaması sizi aldatmasın.O hata verdiği yere kadar hiç HDD takılı olmayan bilgisayarlar bile gelir
Ben Bilgisayarın o kısmından pek anlamam ama cd taktıktan sonra gayet iyi çalışıyor bilgisayar biostada first person second person thity person üçüde CDROM bide en allta HD smart disabled bunlar normalmi biosu güncellemek varmıdır +++
yardım ettik anlamam diyorsun servis yazdır geleyim o zaman
hdd S.M.A.R.T
hdd hatalarını denetleyen bir mekanizmadır.Görevi hdd bozulmaya yakın yedek alın tarzında uyarı verir.Bu hata ile ilgisi yok
Sistemin HDD'ni Boot Edemiyor Bunun nedenleri,
1. Bios'a doğru ayaranmamamış olmamsı
2. CD sürücün CD'yi Boot Edemez
3. Boot Edemediğinden Kaynaklanabilir
4. Yeni Bir HDD yüklemiş olabilirsin veya 2 tane yüklüdür "Bölünmelerde sorunlar çıkabiliyor"
5. Harddisk'inin Kabloları Çıkmış Olabilir, Bir Kontrol Et
6. Sistem Dosyaları Bulaşmış Olabilir, Onarmanı Terih Ederim.
Çözüm 1: Sürücülerin Boş Olduğundan Emin Olun
CD ve DVD sürücüleriniz boot ederek çalıştırıyor olabilirsiniz. bu Yüzden CD veya DVD sürücülerinizin Boş Olması gerekiyor.
Çözüm 2: BiOS'u Kurmak
BiOS kümesi yanlış bağlı olabilir, sorun çözümüş değil.
1. BiOS'a girmek için "F8" bazı Bilgisayarlarda "DELETE" Tuşuda Olabiliyor.
2. Bundan Sonra Ana Diskiniz Hangisiyse O Yanlış Olmuş Olabilir Mesela, 2 tane Bölünmüş Sabitdisk var Ana Olan "C:" ve diğeride yedek olan "K:" olsun, BiOS ayarları Bazen şaşırabilir, Sizin C:'yi yani windowsunuz kurulu olduğu bölümü bot etmesi gerekirken K:'yı bot edebilir.
Bunun için C:'yi Ana Disk Yapmanız Gerekiyor.
Çözüm 3: Yeni sabit disk yapılandırma
Sadece Yeni Bir Sabit sürücü yüklüyse, CD'yi Takıp Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın.
Çözüm 4: Sabit sürücü düzgün takılı değil
Sabit diskinizde düzgün takılı değilse, bu da bir yeniden hata mesajı neden olabilir. Bu nedenle, kapalı bilgisayarınızı açmak için güç Kaynağını çıkarın.Amaç Anakartın yüklendiğindenden emin olmak. Kabloları tekrar Takın. (heh burada Güç kaynağını Komple kasadan Çıkarmayın Sadece Güçkaynağının bağlı olduğu kabloları çıkartığ tekrar takın, "Yerlerini sakın unutmayin!!")
Çözüm 5: Bozuk Sistem Dosyaları
filesfl de eksikler olabilir bunu düzeltmek için aşağıdaki yolu ilzeyin,
1. Bilgisayarınızı bir sistem boot CD'si ile başlatın.
Komutunun Girin = Dir C: erişim sağlamak için C: drive
2. Bilgisayar İçeriğine Erişmek için Komut Girmelisin,
fdisk /mbr
sys c:
Not:
/Mbr komutu fdisk ile boot içinden bir virüs'ten şüphe edebilir size DOS f-prot gibi virüsten koruma yazılımı kullanmanız önerilir.
http://support.microsoft.com/kb/166454/
http://support.microsoft.com/kb/69013/
Kaynak : http://en.kioskea.net/faq/341-error-message-disk-boot-failure
Çeviri : BiOS