Ya arkadaşlar ben internetten yeniden tasarlanmış bir Windows xp yükledim setup dosyasının eksik olduunu farkettim ve nedenini sordum. Boot yaparak yükleniyor dedi. peki ben nasıl yükleyebilirim? Yani boot ile yüklemek ne demek ve nasıl yapılır onu öğrenmek istiyorum.
boot ile windows yüklemek
Bios'a girip başlangıç menüsünden CD-Rom'u seçeceksin CD'yi bilgisayara takıp reset atacaksın. 'CD'den ön yükleme için bir tuşa basın...' kısmında herhangi bi tuşa basıcaksın ve format atıcaksın. Ayrıca boot ne demek olduğunu bilmeden format atmaya niye kalkışıyorsun orasını hiç anlamadım.
boot'da etseniz setup dosyası yoksa kuramazsınız
Arkadaşın dediğini anladım ben...İnternetten Windows xp indirmiş CD ye yazdırmış fakat format cd si olduğu için direk yazdırmak olmuyor.Cd ye boot ederek yazdırması lazım yoksa cd yi algılamıyor bilgisyar açılırken....Yani setup fln eksik değil......Aynı sorun bndede var indirdm ama bir türlü boot ederek cd ye yazdıramadım :D:D bilen arkadaş varsa bilgilendirirse sevinirim....
eğer cihat051'in dediği gibiyse bootable windows cd'si yapma konularına bakın.Bir daha anlatmaya çalışmayalım
.iso dosyası olarak indirip akıllılık edip winrarla açıp yazdırdıysa zaten olmaz :). Umarım öyledir boşuna indirmemiştir :)
evet aynen cihat abinin söylediği gibi oldu
Eğer indirdiğin dosya '.iso' formatında ise zaten boot edilmiştir kalıba yazdırdığın zaman format atabilirsin. '.iso' dosyalarını WinRar'da tanıdığı için dosyayı açıp içindekileri yazdırmış olabilirsin. '.iso' formatında ise Nero'dan kalıbı diske yazdır bölümünden '.iso' dosyasını seçerek boş CD tak ve yazdır. Bu tip işletim sistemi CD'lerini en düşük yazma hızında yazdırmak daha iyi olur.