MRB Arkadaşlar. İşletim sistemim windows 7 ama ben xp ye geri dönmek istiyorum . daha öncede xp kullanıyordum. xp 64 bit sp3 iso dosyasını indirdim.CD BURNER , NERO , İMGBURN yakma programlarını kullandım . Bir türlü xp işletim sistemini yükleyemedim cd ilede dvd ile de denedim olmadı . XP yükle yazısı çıkmıyor resimde yükledim . Bu konuda tecrübeli ve bilen arkadaşlardan yardım istiyorum . Teşekkür ederim .
bootable cd dvd si nasıl oluşturabilirim .
Çift tıklayarak kurmayacaksın.
Önce infra recorder ile .iso yu (2,4x hızında) cd'ye yak sonra bios'dan sistemi cd/dvd den başlayacak şekilde ayarla ve sistemi yakmış olduğun xp cdsinden başlatıp kurulumu yap.
İnfra recorderle .iso yazdırmak (anlatım 2. sırada): http://www.programlar.com/egitim ... sil-yazabilirsiniz/
nasıl çift tıklama anlamadım ?
4x hızında imgburn ile yaktım . şimdi Infrecorder ile deneyeyim
nasıl çift tıklama anlamadım ?Çift tıklamadan kastettiğim .isoyu açıp içindeki setup'u çalıştırarak Windows 7 üzerine herhangi bir program kurar gibi kurmaya çalışman.4x hızında imgburn ile yaktım . şimdi Infrecorder ile
.iso dosyaları cd/dvd ye yakılırken mümkün olan en düşük hız tercih edilir.
Umarım bootable .iso yerine .iso nun içinden çıkardığın setup ve diğer dosyarı yakmıyorsundur.Bu arada neden xp x64 kuruyorsun onun yerine xp x86 kur Microsoft x64 için olan desteği keseli yıllar oldu.
Elindeki xp lisansı sadece x64 için ise bu yazdığımı dikkate alma.Son Düzenleme: padisah ~ 01 Mart 2014 22:48
şuanda söylediginiz şekilde yakma hızı düşük şekilde deniyorum. xp 86 internette bi bakayım olmadı onu kurarım. inş. bu sefer olur.
Çift tıklamadan kastettiğim .isoyu açıp içindeki setup'u çalıştırarak Windows 7 üzerine herhangi bir program kurar gibi kurmaya çalışman.hocam anlattıgınız şekilde yaptım olmadı . yine hocam yükle yazısı çıkmıyor..iso dosyaları cd/dvd ye yakılırken mümkün olan en düşük hız tercih edilir.
Umarım bootable .iso yerine .iso nun içinden çıkardığın setup ve diğer dosyarı yakmıyorsundur.Bu arada neden xp x64 kuruyorsun onun yerine xp x86 kur Microsoft x64 için olan desteği keseli yıllar oldu.
Elindeki xp lisansı sadece x64 için ise bu yazdığımı dikkate alma.
Bilgisayarının donanımı 64 bit destekliyor ise indirdiğin .iso sorunlu olabilir (Koyduğun fotograftan anladığım kadarıyla korsan kullanacaksın ki kesinlikle önermiyorum.) veya uefi bios ya da yine açılışta boot etmedin kullanıyorsun.
Elinde orijinal lisans yoksa boşuna internetten (korsan) Windows indirme muhakkak ileride sorun yaşarsın.
Elindeki orijinal lisans anahtarı Windows'un hangi sürümü için?
aynı şekilde windows 7 format cdsi oldu ama xp olmadı . yapamadım galiba . dediginiz gibi windows 7 devam o zman