C:\ içine girip gizli dosyalar korunmuş dosyaları görünür halde iken hepsini seçiyorum mesela 10 gb diyor.
Ama C:\ diskine sağ click özellikler deyince kullanılan aln 16 gb diyor neden?
C:\ içine girip gizli dosyalar korunmuş dosyaları görünür halde iken hepsini seçiyorum mesela 10 gb diyor.
Ama C:\ diskine sağ click özellikler deyince kullanılan aln 16 gb diyor neden?
arkadaşım daha önce bunu hiç düşünmemiştim. zannedersem veri atıkları sabit disk üzerinde birikince baya bir alan oluşturuyor. bundan kaynaklanabilir. sen c'nin içinde boyuta baktığın zaman dosya boyutunu görüyorsun, özellikler kısmından baktığın zamanda geçici dosyalar ve veri atıları hepsini kapsadığı için farklı boyutta gözüküyor. bu senin yeni kurulumdan sonra geçen zamanla doğru orantıdadır. benim bildiğim bunlar.
gizli dosyaları ve korunmuş dosyaları gösterdiğin zaman şu yoldaki "C:\RECYCLER" yerin boyutuna bir bak derim . bende de benzer problem vardı . ama çözümü format atmak oldu . bunun anlamı fotmat ile düzelir değil , benim format atmam gerekiyordu zaten . format sonrası problem düzelmişti .
çünkü sen bir dosya sildiğinde sadece dosyanın imajını silersin.dosyanın bilgileri hala sabit diskinde kalır.kaldığı içinde recovery programları dosyaları kurtarıyor.bu yüzden sabit diskte daha fazla gösteriyor.
Thug yanılıyorsun. Evet doğru söylüyorsun, dosyayı sildiğinde sabit diskten tam olarak silinmezler, ancak işletim sistemi tarafından silinmiş farz edilir ve orası boş bölge olarak belirlenir. Yani arkadaşın sorunu bundan kaynaklanmıyordur.
Klasör seçeneklerinden gizli dosyaları gösteri ve Korunan işletim sistemi dosyalarını gizleyi devre dışı bırakarak hangi klasörün bu alanı kullandığını öğreneilebilir. Sabit diskteki swap (takas) dosyası ve geri dönüşüm kutuları (recycler) bu alanı dolduruyor olabilir.
ya arkadaşlar ccleanerle temizliyorum herşeyi
dahanice programları denedim olmuyor.
her formattan sonra 100 mb kaybedersin diyorlar ondan olmasın ben vista yüzünden çok format attın cevap bkliyorum
ilk defa duydum ben 100MB yer kaybedersin diye duydum
bendeki kayba baktım 20 GB aşırı kaybım var o zaman
hayır, format sonrası kapasitede eksilme olmaz :)
Kapasitede eksilem ancak, bad sectör oluşursa meydana gelir. Fakat bu diskin toplam kapasitesinden düşer. Yani kullanılan alan olarak belirlenmez. Sende kapasite eksikliği yok. Onlar kullanılıyordur. Dediğim gibi yaparsan tek tek dosyaların ya daklasörlerin harcadığı alanı öğrenebilirsin. Mesela bende pagefile 1,10 GB olarak kullanılıyor. Bunun gibi sistem dosyaları kullanıyor işte. Sorun yok yani.
Merhaba
Disk temizleme veya Adwanced Windows Care2,Ccleaner programlarıyla süprüntü dosya vs. şeylerden kurtulabilirsiniz.Ayrıca bunlar sabit diskinizi boşaltır ve daha fazla veri depolama imkanı verir.
İyi Günler..
f ye vista kurdum vistayla disk birleştirdim 3 gb kazandım
Arkadaşım sorun pagefile.sys (Sanal Bellek) ve hibernate.sys (Sistemi hazırda bekletme) için kullanılan dosyaların da C sürücüsünde olmasıdır. Ayrıca sistem geri yükleme özelliğini kapatırsan da diskte baya bi boş alan oluşacaktır. Çünkü windows sistemde yapılacak önemli değişiklikler öncesi sistemin yedeğini C:\Recycler klasörüne kaydeder.