Böyle bir sorun görmedim Lütfen Yardım!

fallenpaladin
21-05-2007, 10:06   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj

Yaklaşık 7 ay önce bilgisayarımda bir sorun oluştu. Bir gece birden bilgisayar kendiliğinden kapandı. Overlock gibisinden siyah ekranda birşey yazdı. ben görmedim arkadaşım vardı başında o da anlayamamış. Ondan sonra sorunlar başladı.

Önce bilgisayar açılmamaya başladı. Ne yaptıysam açamadım. Bios pilini çıkarma, power supply kutusunu değiştirme vs... ama yine aynı sorun devam etti.

Sonra cd-rom takılı olduğunda açılmamaya başladı. Tüm kablolarını söktüm normal açılır oldu. Fakat bir süre sonra yine aynı oldu ve açılmamaya başladı. Sinirimden olsa gerek kasaya vurdum ve açıldı. Araya askerlik girdi bişey yapamadım. Askerden döndüm ilk akşam yine açılmadı. Yine kasaya hafiften vurdum ve açıldı.

Şuan cd-romsuz kullanıyorum. ne format atabiliyorum ne de başka bişey yapabiliyorum. Ana kartta sorun var diye ödüm kopuyor. Çok önceleri bios'u update etmeye çalışmıştım acaba ondan olmuşmudur diye düşünüyorum ama aklıma yatmıyor.

Lütfen yardımcı olun.
Saygılarımla.

benersince
21-05-2007, 10:58   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj

arkadaşım tüm bileşenlerini kontro et bi temazsızlık vargibi vurdugunda çalıştıgına göre
ramlardan diyecem kontrol etmişsin pcu degişmiş Zonk
sorun ana kartındada olabilir Üzgün

fallenpaladin
21-05-2007, 11:08   |  #3  
OP Yeni Üye
46 mesaj

Peki bu cd-rom kablolarının sökük olması ne ile ilgili olabilir ki? yine iş ana karta mı dayanıyor acaba?? çok kötü ya. gözümden sakındığım makine ne hale geldi..Teşekkürler yorumun için.

herkesten yardım bekliyorum. belki böyle bişeyle karşılaşan biri vardır!

icakmak
21-05-2007, 11:32   |  #4  
icakmak avatarı
Yıllanmış Üye
195 mesaj

başka bir cdrom dene birde power butonunu kontrol et dahada olmazsa sorun büyük ihtimalle ana karttadır ana kartı okadar kafana takma anladığım kadarıyla 4yıllık bi anakar kullanı yorsun   
değiştirmen pekte pahalıya maal olmaz

fallenpaladin
21-05-2007, 11:37   |  #5  
OP Yeni Üye
46 mesaj

Asus p5Wd2-premium... henüz 2 yıl olmadı ben alalı. ama bilmiyorum belki de 4 yıl önce çıkmıştır.

Recep Baltaş
21-05-2007, 12:08   |  #6  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Garantiye verin en iyisi.Tabii önce kasadan çıkarıp çalıştırmayı deneyin. Kısa devre vardır. Siz vurunca temazsızlık oluyor ve açılıyodur.

fallenpaladin
21-05-2007, 12:16   |  #7  
OP Yeni Üye
46 mesaj

kasadan çıkarıp çalıştırmayı nasıl yapacam? dikkat etmem gereken neler var? tamamen yakmadan önce sorayım yani. bu konularda şanssızım biraz.

**bir şey daha belirteyim, mesela; ses kartı taktım geçen gün onu görmedi bile.

Son Düzenleme: fallenpaladin ~ 21 Mayıs 2007 12:28
iltiyam
21-05-2007, 12:31   |  #8  
Yeni Üye
26 mesaj

kardeş önce anakartın doğrudan kasaya mı değiyor baksana. anakartın kasaya doğrudan değmesini engelleyen vidalar var mı? yoksa bunlardan bul. isimlerini bilmiyorum ama tarif edersen herhangi bir donanımcıda mevcut. ben pek anlatamadım gerçi ama anladınız ssanırım. önce onları takıyorsun sonra anakartı onların üzerine yerleştirirsen sanırım problemin çözülecek. olmazsa sonra yolla garantiye. belki 45 gün beklemene gerek kalmaz. hadi kolay gelsin..

fallenpaladin
21-05-2007, 12:34   |  #9  
OP Yeni Üye
46 mesaj

Anladım demek istediğini. evet sanırım o vidalardan değil direk kasaya değiyor.
bugün o vidalardan bakıp alayım ama kasaya sığmama gibi bi problemde vardı zannedersem kasadan kaynaklı. sığmıyor derken bi yeri pense ile kasadan kaldırmak zorunda kaldım. garip bi dizayndı. yoksa kasa iyi aslında. bir de şunu önerdiler tüm parçaları sök yeniden iice tak. bir de bunu deniyeyim.

teşekkürler...

saymex
24-05-2007, 17:02   |  #10  
Yıllanmış Üye
298 mesaj

Aynı sorun benim bi arkadaşımında başına geldi önce sorunu ide kablosunda sandık ama anakart kasaya temas ediyormış oda şaseye neden oluyordu.
tek yapacağın anakartla kasa arasına bir yalıtkan koymak sorun düzelir.