Böyle iPhone avı görmediniz!

CHIP Online
17-12-2010, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Çalınan bir iPhone'u geri getirmek için polisin yaptıklarına inanamayacaksınız...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/boyl ... rmediniz_24124.html

Resimlerle: Hırsızları kandıran en yaratıcı icatlar!

Eğer Avustralya'da cep telefonunuzu çaldırırsanız, polis telefonunuzu geri getirmek için hiçbir zorluktan kaçınmayacak.

Melbourne kentindeki bir hastanenin yakınında iPhone'unu çaldıran bir kadın, polise başvurunca ona yardım etmekle kalmadılar, zanlıyı takip etmesi için bir helikopter görevlendirdiler.

Telefonun GPS takibinden ve muhtemelen kayıp iPhone'ları takip etmeyi sağlayan Mobile Me hizmetinden faydalanarak telefonun yerini bulan polis, zanlıyı çalıntı bir bisikletin üzerinde tespit etti.

Belki de umduğundan fazla tepkiyle karşılaşan 16 yaşındaki zanlı, bisikletini terk edip tramvay ile kaçmaya çalışsa da polis tarafından yakalandı. Zanlının, hırsızlık, gasp ve uyuşturucu bulundurmak suçlamalarıyla yargılanması bekleniyor.

Çalınan iPhone'u takip edebilme hizmeti, güvenlik güçleri tarafından da faydalı bulunuyor. Temmuz ayında, ABD'de karşılaşılan bir vakada, polisin zanlıyı çalıntı telefonla birlikte bulması sadece dokuz dakikasını almıştı.

Bundan sadece bir hafta sonraysa, bir Avustralyalı kadın, takside unuttuğu telefonunu Mobile Me uygulaması ile bulabilmişti. Taksi sürücüsü telefonun araçta olduğunu inkar ederek uzaklaşmış, kadın ve annesinin Mobile Me üzerinden taksiyi takip etmesi ve taksiye ulaşmaları sonrasındaysa telefonu aracında bulduğunu söyleyerek teslim etmişti.

Apple, daha önce yalnızca ücretli olarak kullanılabilen Mobile Me takip hizmetini, geçtiğimiz ay iOS 4.2.1 güncellemesiyle bazı cihazlar için ücretsiz hale getirmişti.


Tüm konu: Böyle iPhone avı görmediniz!

Resimlerle: Hırsızları kandıran en yaratıcı icatlar!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Cep telefonu takibi hakkında ne düşünüyorsunuz?