Bozuk Dosya Sorunu

layolus
05-07-2007, 17:44   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
151 mesaj

merhabalar. vistamdaki adobe reader bozuk. bir pdf dosyası açtığımda hemen sorun veriyor. D: diskimde Sunumlar diye bi klasör oluşturdum ve oradaki klasörüme içinde .pdf uzantılı olan dosyalar kaydettim. sonra bozuk dosya hatası vermeye başladı. Sunumlar klasörüne giremiyorum bozuk dosya diyor. Windows açılırken D: diskini denetliyor ve sonsuza giden bir döngüyle aşağıdaki yazıyı yazıyor.
"25 dosyasının $O dizininde hata algılandı."

msdos da "chkdsk /f" komutu verdiğimde yine aynısı oluyor. sadece "chkdsk" de bi kaç işlem yaptıktan sonra salt okunurda daha fazla devam edemiyor diyor. ayrıca vista arada birde balonlar ile "D:/$Extend/$ObjId GoogleDekstopCrawl.Exe Bozuk" diyor. bu diskimi yedekleme yapmadan nasıl kararlı hale getirebilirim?

Dursun İÇCAN
08-07-2007, 15:06   |  #2  
Taze Üye
15 mesaj

selam
sisteminde virus veya benxeri zararlı yazılım olmadığından emin ol.

Borga-x
08-07-2007, 15:32   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Foxit Pdf Reader kullanmayı deneyebilirsin.

layolus
08-07-2007, 16:09   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
151 mesaj

yardımlarınızı için teşekkürler. evdeki diğer bilgisayarın potansiyelini unutmuşum. bozuk olmayan dosyalarımı oraya yedekledim ve windows bölümlerine format attım. virüs olduğunu düşünüyordum zaten. ama şu soru hala aklımı kurcalıyor: vistayı kendi formatlamasına rağmen 20 GB lık birincil disk bölümüne neden yüklemeyip de bu bölüm uygun değil dedi. (tabi bende mecbur xp kurmak zorunda kaldım.)