bozuk laptop cd romu

HPQ-User
17-09-2008, 16:16   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

barış arslan sormuş:
merhaba

benim sorunum şu

laptopumun  cd romu cd okumuyor. aygıt yöneticisinde ve bilgisayarımda gözüküyor driverlerında herhangi bir sorun yok.. laptop eski oldugundan cd rom artık hiç bircd yi okumuyor.  biosum usb yi de desteklemediği için usb bellektende format atamıyorum. windows çökmüş durumda..  ben bu pc ye nasıl format atabilirim..

birşey daha soracağım laptopun hard diskini 3,5 inç bir dönüştürücü kablo alıp normal masaüstü bir bilgisayara bağlasam sonra laptopun hdd sine format atsam ve snra xp yi kursam hdd yi tekrardan laptopa taktıgımda yüklemiş oldugum xp sistemi laptopta çalışırmı..

yardımcı olacağınız için şimdiden teşekkür ederim ilgilenirseniz sevinirim..

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
işlemci pentium4 3.0 ghz
512 ram
40 gb hdd
64 mb ekran kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1

Mehmet-
17-09-2008, 17:44   |  #2  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

Laptobunuzun hdd'sini sökün. Herhangi bir bilgisayara direk bağlayın. Takacağınız bilgisayardaki mevcut hdd'yi devre dışı bırakın. Formatınızı atın. Driverlerinizi hdd'ye yedekleyin. Hdd'yi tekrar laptoba takın ve yedeklediğiniz driverleri kurun. Kolay gelsin...

barslan
17-09-2008, 23:18   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

yardımınız için teşekkür ederim.. işe ilk olarak bir dönüştürücü almakla başlim ozaman :)

yardımın için tekrardan teşekkürler..