Britannica, Türkçe içerikle dijitalleşiyor!

CHIP Online
19-07-2012, 17:28   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

244 yıl sonra basılı nüshasını yayınlamayı durduran Britannica, Türkiye'de büyük bir adım atıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bri ... llesiyor_34885.html

Yenilikçi ve özgün eğitim programları ile Türkiye'nin önde gelen okullarından Doğa Koleji ve dünyanın en tanınmış eğitim yayıncısı Encyclopaedia Britannica eğitimde çığır açacak bir projede bir araya geldi. 244 yıl sonra basılı nüshasını yayınlamayı durduran Britannica Türkiye'de tamamen dijitalleşiyor. Bu kapsamda yapılan işbirliği ile Doğa Koleji öğretmen ve öğrencileri, dijital ortamda Türkçe içerik sağlayan Britannica'dan yararlanarak 21. Yüzyılın eğitim trendlerini yakalayacak.

Gerçekleştirdiği yenilikçi eğitim proje ve uygulamaları ile Türkiye'nin en önde gelen Eğitim Kurumlarından Doğa Okulları ile dünyanın en tanınmış eğitim yayıncısı Britannica işbirliği ile, tüm Doğa Koleji öğrenci ve öğretmenleri 21. Yüzyıl Eğitim trendlerinin tümüne sahip olacaklar. Öğrenciler tüm çevrimiçi içeriklere hem evlerinden hem de okullarından bilgisayarları ile ulaşabilecekler. Akıllı tahta uygulamaları, hızlı internet altyapısı ve diğer çevrimiçi uygulamaları ile desteklenen proje sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada örnek teşkil edecek bir e-öğrenme modeli olarak dikkat çekiyor.

Doğa Koleji ve Britannica arasındaki işbirliğinin kapsamı 18 Temmuz 2012 Çarşamba günü İngiliz Başkonsolosluğu bahçesinde düzenlenen bir lansmanla paylaşıldı. Toplantıya Doğa Koleji Genel Müdür Yardımcısı Bünyamin Çelik'ten, Britannica EMEA Managing Direktörü Ian Grant, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Britannica'nın 244 yıl sonra saygın basılı nüshasının yayınlanmasını durduracağını ilan etmesinin ardından üç ay sonra başlatılan eğitim girişimi ile aileleri geçmiş yıllarda Britannica ile büyüyen Türk öğrencilerin bu yayıncıyı dijital çağda yeniden keşfetmeleri bekleniyor.

Tüm Konu: Britannica, Türkçe içerikle dijitalleşiyor!

Kaynak: www.chip.com.tr