Bu 7 cümleyi aslında söylemediler!

CHIP Online
17-09-2014, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Ünlü isimlerin söylediği sanılan, kulağa aptalca gelen bu cümleler, aslında gerçek değiller!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bu- ... emediler_49473.html

Resimlerle: 2013'ün en iyi 10 teknolojik cihazı!

Resimlerin üzerine yazılmış alıntıların gerçekten de söylenmiş olduğunu düşünerek sosyal ağlarda paylaşmayı çoğumuz seviyoruz. Peki internette doğru olmayan sözlerle karşılaşabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte gerçek olmadığını söylemeden geçemeyeceğimiz 7 ünlü alıntı.


1. "İcat edilebilecek her şey, icat edilmiştir." - Charles H. Duell


Bu cümle, devrimizin en popüler "başarısız tahminlerinden" bir tanesi. Ancak küçük bir sorun var: Bu söz, tamamen uydurma. Duell'in bu cümleyi söylediğine dair herhangi bir kanıt olmadığı gibi, onun doğru olmadığını söyleyen kitaplara rastlamak da mümkün.


2. "Teknolojinin insan etkileşimini geçeceği günden korkuyorum. Dünya, geri zekalı bir nesille dolacaktır." - Albert Einstein


İnsanlar Einstein'ın söylediklerini paylaşmayı seviyorlar. Çünkü Einstein bir şey demişse onu mutlak gerçek olarak kabul ediyoruz. Ancak bu kelimelerin Einstein tarafından söylendiğine dair hiçbir kanıt yok. Dahası bu cümle, 1995'te yayınlanan Powder filminden değiştirilerek alınmış olabilir.


3. "640K herkes için yeterlidir." - 1981'de Bill Gates


Bu cümleyi sarf etmediğini sadece Gates söylemiyor. 640K depolama alanının herkese yeteceğinin Gates'in ağzından döküldüğünü doğrulayacak tek bir bağımsız kaynak bile yok. Gates, 1997'de "Bazı aptalca şeyler ve bazı yanlış şeyler yazdım, ancak bunu değil" demiş ve şunları eklemişti: "Bilgisayarlarla ilgilenen hiç kimse, belirli bir bellek kapasitesinin her zaman yeterli olacağını söylemez."


Tüm Konu: Bu 7 cümleyi aslında söylemediler!

Resimlerle: 2013'ün en iyi 10 teknolojik cihazı!

Kaynak: www.chip.com.tr