Bu bedava eklenti ile virüslere geçit yok!

CHIP Online
17-09-2009, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

İndireceğiniz bir dosyanın, daha indirmeye başlamadan virüslü olup olmadığını görmek ister misiniz?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/bu-b ... ecit-yok_15176.html

Resimlerle: Firefox 3.5 için en iyi eklentiler

Artık tüm kullanıcıların bilgisayarlarında bir anti virüs programı var. Sisteminize ulaşmış virüsleri tespit etmek ve temizlemek için bu son derece gerekli bir önlem. Ama virüsü daha sisteminize gelmeden önce durdurmak daha mantıklı değil mi? İşte bir Firefox, Opera ve Internet Explorer eklentisi olan Dr.Web tam olarak bunu yapıyor; sörf yaparken izlediğiniz bağlantıları sizden önce kontrol ederek virüs olup olmadığını kontrol ediyor.

Programı tercih ettiğiniz tarayıcı için indirip ekledikten sonra kullanımı oldukça kolay. Firefox'ta yapmanız gereken: Bir dosya indirmeden önce sağ tuşla tıklayın ve Scan with Dr.Web satırına tıklayın. Daha sonra açılan pencerede yeşil renkli bir ibare görürseniz dosyayı rahatlıkla indirebilirsiniz, kırmızı bir uyarı işareti ise virüs tehlikesine işaret ediyor.

Dr.Web, Internet Explorer için de aynı şekilde çalışıyor. Opera'da ise tarayıcının ayar dosyasında bazı değişiklikler yapmanız gerekiyor. Bu karışık sayılabilecek işlemi şu adresteki bilgiler doğrultusunda gerçekleştirebilirsiniz (İngilizce).

Dr.Web'i kendi sitesindeki şu adresten veya Firefox eklentisini şu adresten indirebilirsiniz.

Tüm konu: Bu bedava eklenti ile virüslere geçit yok!

İzleyin: Opera Unite

Resimlerle: Firefox 3.5 için en iyi eklentiler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Dr.Web'i nasıl buldunuz?

jupiter65
16-09-2009, 20:21   |  #2  
jupiter65 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
1,170 mesaj

Operanın işlemleri ingilizce anlatılıyor. Tercüme edecek bir arkadaş varsa izah ederse indirip kullanalım.

Kırık Çocuk
16-09-2009, 21:35   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
473 mesaj

Opera 9 için Program Files/Opera/Directory klasöründeki ve Opera 10 için Opera/ui klasöründeki "standard_menu" yapılandırma ayarı dosyasını çift tıkladığınızda Not Defteri ile açılacak. Açılmazsa da sağ tıklayıp Birlikte Aç menüsünden yapabilirsiniz. 

Sonrasında haberde verilen linkteki sayfaya geleceğiz. Orada yazan başlıklar var: Link Popup Menu, Document Popup Menu, Image Like Popup Menu gibi. Aynı başlıklar açtığımız dosyanın içinde de var. O başlıkları arattırıp bulacağız. Bulduktan sonra web sitesindeki ilgili alanı kopyalayıp orijinalinin yerine yapıştıracağız. Ve işlem tamam.

Saygılar.

Ahmet Ertuğrul
17-09-2009, 01:59   |  #4  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Tartışıyoruz: Dr.Web'i nasıl buldunuz?

Kullanışlı.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 17 Eylül 2009 02:00
yazikentli
17-09-2009, 03:29   |  #5  
Yeni Üye
30 mesaj

arkadaşlar  bu programı kurdum ama hata veriyor,çalışmıyor

M.G.G
17-09-2009, 08:08   |  #6  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

Güncel olduğunu nerden anlıyabiliriz :)

PcMaKeR
17-09-2009, 09:05   |  #7  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Biriniz bana şunun cevabını versin:
sıkıştırılmış büyük dosyalardaki indirilen dosyalardan hangi tarayıcı virus bulabilecek:
Cevap = Hiçbiri.

ismet35
17-09-2009, 11:20   |  #8  
ismet35 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,037 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
Biriniz bana şunun cevabını versin:
sıkıştırılmış büyük dosyalardaki indirilen dosyalardan hangi tarayıcı virus bulabilecek:
Cevap = Hiçbiri.
Evet en önemlisi o zaten abi..
PES 6'yı indirmiştim,14 part,hiç bir partta bişey bulmadı ESET,RAR'dan çıkar deyince buldu...

Soruya gelince,
M.G.G.'nin dediği gibi güncel mi,nerden anlayacağız ?

Qromodynmc
17-09-2009, 11:34   |  #9  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 126
4,184 mesaj

bu eklentiyi kurmadım ,kurmayacağımda,internet hızımı az çok düşürüyo bu tarz eklentiler,eğer isteseydim böle bişey,spyware terminatorün web security guard diye bi eklentisi vardı onu kurardım,o daha siteye girmeden sitenin güvenlik durumunu bildiriyor,virüslerden koruma sağlıyor(bilmem ama öle yazıyor) vs. vs.

Ahmet Ertuğrul
17-09-2009, 12:25   |  #10  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Yalnız AdRaMiTi'nin bahsettiği şeyi ben de çok sık görmeye başladım. Hmph

Mustafa@PC
17-09-2009, 15:39   |  #11  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Bu işi sanırsam ilk AVG başlatmıştı "Link Scanner" ile Norton kullanıyor mesela şimdi ama zaten deneyimli bir kullanıcı iseniz bence pekte gerek yok.

DarkHellKnightX
17-09-2009, 16:23   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj

Bilmiyorum ama virüsle karşılaştığım dosyaların boyutu en fazla 5-10 mb kadar oldu onlarıda avast indirmenin yarısında bulup durdurdu.
Bugüne kadar internetten 700gb tan fazla veri indirdim ama  büyük boyutlu ve virüslü dosyalara binde bir rastladım Göz kırpma benim için değersiz bir eklenti.