Bu bilgisayar kilitlenir mi?

HPQ-User
20-04-2008, 13:43   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

BAYgin sormuş:
Yukarıda özelliklerini belirttiğim bilgisayarımı yaklaşık 30 gün önce aldım. Gördüğünüz üzere yüksek performanslı bir makine. Ancak ne zaman oyun oynasam bilgisayarım belirsiz zamanlarda ekranını donduruyor. Özellikle de Command of Heroes oyununda. Acaba bu oyunun kullandığı 3D effectlerden birisi benim ekran kartında desteklenmiyor mu diye düşünüyorum? Şu ana kadar yaptıklarımla ilgili notlarım şunlar.
-Denetim Masası Olay görüntüleyicide sistem hatası arıyorum bulamıyorum.
-Bilgisayara format attım son güncellemeleri yaptım. DXdiag ile kontrol ettim yine sorun yok.
-Everest programı ile sıcaklık değerlerini ölçtüm. GPU en yüksek 86°C ye çıktı. ortalama 61°C de. İşlemci ise 41 °C olarak ölçtüm.  Yani sıcaklıköta normal değerlerde.
-Ntune programını kurdum ve oradaki tüm ayarları kontrol ettim. Yine herhangi bir sorun yok.
- Film izliyorum herhangi bir kilitlenme yok.
- Birçok kasan program kullanıyorum sorunsuz çalışıyor.
bütün bu yaptıklarıma rağmen Command of Heroes oynarken oyunun bazen 1 saat bazen 3 saat sonrasında ekran donuyor. Müzik devam ediyor. Bazen müzikte takılıarak çalışıyor. Bazende ekranı kapatıyor.
Bilgisayarı satın aldığım yer ise ekran kartını değiştiremeyeceğini ancak 2. el alabileceğini söyledi. Arıza varsa garanti kapsamında düzeltilebiliriz dedi. Ancak memnun kalmadığım bir ürünü neden garantiye göndereyim ki. Ürünü satın alma tarihi 01 Mart 2008 .

Sizce bu kadar testi yaptıkötan sonra başka ne yapalirim. Sorunun çözüm önerileri için mailinizi bekliyorum.
Başarılar dilerim.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
İşletim Sistemi :Microsoft Windows XP Professional
OS Servis Paketi :Service Pack 2
DirectX :4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Anakart : ASUS M3A
İşlemci : AMD 9600 Quad
Görüntü Bağdaştırıcısı : NVIDIA GeForce 8500 GT  (512 MB)
Disk Sürücüsü : WDC WD2500KS-00MJB0  (232 GB, IDE)

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322)

cell-o
20-04-2008, 14:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
843 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

Öncelikle sisteminde yazılımsal bir sorun olup olmadığını anlaman için tavsiyem tüm bileşenlere ait sürücüleri , sistem için gerekli güncelleştirmeleri, hotfixleri hata BIOS Update yapmanı belirtcem.İkinci olarak sisteminin sıcaklık kontrolünü düzenli olarak yapmanı tavsiye ederim.Ekran kartının grafik işlemcisi gerçekten dediğiniz oyunu açınca aşırı derecede ısınmış.Bence bunun nedeni kasa için hava sirkülasyonunda aramalısın.Bunları kontrol etmeni tavsiye ederim.Ayrıca müzik dinlerken takılmalar yaşıyorum demişsimniz.Bu genelllikle kullandığınız mp3 çalıcını çok fazla buffer kullanmasından dolayı kaynaklanıyor.Bu değerleri eğer winmap kullanıyorsan ayarlardan "output" kısmından gerekli ses eklentilerinde kısabilirsin.Son olarak Direct-x 9.0 sürümünün son güncelleştirilmiş halini makinaya yükleyiniz.

kolay gelsin.